Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern reforçarà la seguretat al pont de la C-14 a Peramola

El Govern reforçarà la seguretat al pont de la C-14 a Peramola

L'obra dóna resposta a la petició de més protecció i se suma a la construcció d'una nova rotonda a l'entrada nord d'Oliana. Isidre Gavín ho ha anunciat al Consell d'Alcaldes a Tuixent, des d'on li han reclamat la modernització de la carretera d'accés a la Seu
Consell d'Alcaldes de l'Alt Urgell, a Josa i Tuixent
27/07/2018 21:15

El nou secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, ha anunciat aquest divendres al consell d'alcaldes de l'Alt Urgell, celebrat a Tuixent, que durant aquest estiu començaran dues obres de millora a la C-14 per valor de prop d'un milió d'euros.

La principal novetat anunciada en aquesta reunió és que al setembre s'iniciaran els treballs d'adequació dels sistemes de contenció del pont de la C-14 a Peramola, damunt el riu Segre. Aquesta palanca té una longitud de prop de vuitanta metres i l'obra, amb un pressupost d'uns 400.000 euros, inclourà també la pavimentació del pont i dels trams de la carretera que hi entronquen. Aquesta actuació té un termini d'execució previst de dos mesos.

El projecte dóna resposta a la petició que conductors i xofers professionals, tenint en compte que les barreres actuals es van instal·lar dècades enrere i ja estaven força deteriorades, amb la qual cosa oferien una garantia de seguretat dubtosa en cas d'haver de donar resposta a la hipotètica sortida de via d'un vehicle. A més a més, el pont està precedit per dos revolts pronunciats a banda i banda del traçat.

A aquesta obra Isidre Gavín hi ha afegit la confirmació de la construcció d'una rotonda a Oliana, que ja s'iniciarà aquest mes d'agost, quan es farà els treballs de desviament de serveis afectats per la construcció del pas giratori, que permetrà millorar l'accessibilitat al polígon industrial dels Figolers i a la zona de la Valldan i la Colònia. Aquesta actuació compta amb un pressupost de 515.000 euros i un termini d'execució de set mesos.

La nova rotonda se situarà al nord del nucli urbà d'Oliana, a la C-14, en direcció Coll de Nargó. Tindrà 40 metres de diàmetre exterior i la calçada estarà formada per dos carrils de quatre metres, un voral exterior d'un metre i un voral exterior de 0,5 metres. A més de la rotonda i de la modificació dels trams propers de la C-14 (en uns 160 metres en sentit nord i 140 metres en sentit sud), es preveu la formació d'un vial d'accés al polígon dels Figolers d'amplada variable entre els cinc i els set metres i una longitud d'uns 120 metres i un petit tram d'uns 80 metres de connexió amb el vial de la Valldan.

Execució del túnel de Tresponts

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat ha detallat també als alcaldes de l'Alt Urgell l'estat dels treballs que s'estan duent a terme amb el túnel de Tresponts, per eixamplar i millorar el traçat de la C-14 entre Organyà i Montant de Tost. Aquesta actuació, molt demandada pel territori, representa, amb 35 milions d'euros, una de les inversions més importants de l'actual Govern a la xarxa viària catalana.

Aquesta obra inclou com a element més significatiu la construcció d'un nou túnel que permetrà evitar un tram especialment sinuós de la carretera al seu pas pel congost de Tresponts. El túnel tindrà una longitud d'1,3 quilòmetres, una amplada de 12,50 metres i una altura de prop de 8 metres. Tota l'actuació abasta una longitud de tres quilòmetres. Les obres van començar la tardor passada i, fins ara, s'han realitzat les tasques d'estabilització de talussos i una obra de drenatge situada a prop de la boca sud del túnel. Actualment, s'estan excavant amb mitjans mecànics els trams inicials en les dues boques del túnel. Paral·lelament, es treballa en un dels murs d'escullera previstos per ampliar la calçada existent, ha explicat Gavín.

D'altra banda, en el marc de la reunió, els alcaldes de Josa i Tuixent i de la Vansa i Fórnols han donat a conèixer al secretari d'Infraestructures la petició perquè es faci una reforma integral de la carretera que uneix la vall de la Vansa amb la Seu d'Urgell. Aquest mes els veïns ha iniciat una recollida de signatures en què denuncien que la C-462 ja ha arribat a un punt de deteriorament que fa necessària una actuació decidida.

En aquest sentit, els impulsors subratllen que no volen que es facin "pedaços" a la via, actualment molt sinuosa, sinó que es modernitzi per tal de tenir una connexió digna i moderna entre aquestes poblacions i la capital de comarca. El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, també ha expressat el suport a aquesta posició i la necessitat que hi hagi un accés àgil de la Seu a Tuixent.

Mostrar formulari de contacte