Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern rep amb "entusiasme" el testimoni de Barcelona perquè el país aculli uns Jocs d'Hivern

El Govern rep amb "entusiasme" el testimoni de Barcelona perquè el país aculli uns Jocs d'Hivern

La Secretaria General de l’Esport crearà un grup de treball permanent amb els ajuntaments de Barcelona i del Pirineu.
Neu al Pirineu
15/03/2017 23:05

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha assumit amb “entusiasme” el repte de liderar el projecte d’una futura candidatura per acollir uns Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern. En declaracions a l'ACN, Figueras ha indicat que es tracta d'un projecte “de país” que haurà de comptar amb la complicitat dels alcaldes de Barcelona i del Pirineu català, a més de la resta d’institucions implicades en la iniciativa.

Després que Barcelona hagi fet marxa enrere en la idea d’encapçalar una candidatura d’aquestes característiques per al 2026, però hagi deixat la porta oberta per a alguna edició posterior, la Generalitat assegura que "el més important ara mateix no és la data, sinó teixir una estratègia de país que esdevingui madura per optar a presentar el projecte”.

En aquest sentit, Figueras manifesta que s'entoma bé el testimoni que arriba des de l’Ajuntament de Barcelona. El secretari general de l'Esport remarca que el Govern liderarà el procés, tot reiterant l'aposta "ferma" per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern, concebuts com "un projecte que permetrà vertebrar el país i acostarà el Pirineu a tot el territori".

La Secretaria General de l'Esport ha especificat que pròximament es crearà un grup de treball permanent amb els ajuntaments de Barcelona i del Pirineu, juntament amb altres administracions i entitats de l'àmbit esportiu, i s'elaborarà un estudi d’oportunitats per valorar la idoneïtat, a tots nivells, de presentar la candidatura. Figueras també ha volgut agrair a l’Ajuntament barceloní i la Comissió d'estudi la tasca feta durant les diverses reunions al voltant de la candidatura olímpica.

Mostrar formulari de contacte