Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern subvenciona la construcció d'una deixalleria a Coll de Nargó

El Govern subvenciona la construcció d'una deixalleria a Coll de Nargó

El projecte tindrà una aportació de més de 97.000 euros per part de la Generalitat. A l'Alt Pirineu i Aran s'ha concedit ajuts per valor de 309.000 euros, que inclouen millores al recinte de recollida de la Mancomunitat de l'Urgellet

Deixalleria de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet
Deixalleria de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet
23/01/2018 20:25

El Govern ha anunciat la concessió d'una subvenció de 97.124 euros per a la construcció d'una deixalleria al municipi de Coll de Nargó. La partida, que havia sol·licitat l'Ajuntament nargoní, forma part d'un conjunt d'ajuts a administracions municipals i supramunicipals d'arreu de Catalunya per facilitar l'accés de la població a aquests centres destinats a l'aprofitament d'objectes reciclables o bé en desús.

L'alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, s'ha mostrat molt satisfet per l'ajut de l'Agència de Residus de Catalunya, que permetrà que el municipi habiliti un petit espai per gestionar la recollida de les deixalles. La instal·lació s'ubicarà a l'entrada del poble, una zona que agrupa diversos serveis, com el parc dels Bombers de la Generalitat, la bàscula munipal, el tanatori o el magatzem de la brigada. El projecte inclou dos petits locals, un dels quals el cedeix la Mancomunitat Intermunicipal per a la Gestió de Residus de l'Alt Urgell Meridional (MIGRAUM).

Riera ha explicat que en aquests moments s'està duent a terme l'estudi topogràfic i que un cop s'enllesteixi el projecte executiu de la deixalleria, les obres es tiraran endavant de forma ràpida, ja que ja hi ha una partida econòmica compromesa que ho farà possible.

Millores a la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet

La nova línia d'aportacions per part de la Generalitat també inclouen una partida de gairebé 6.000 euros per a tasques de millora i manteniment de la deixalleria que la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet té al polígon industrial de Castellciutat, al municipi de la Seu.

Paral·lelament, s'ha concedit ajuts per a la millora de les deixalleries del Pallars Jussà (68.765 €), l'Alta Ribagorça (50.396) i l'Aran (55.352), com també per a la creació d'una deixalleria mòbil al Pallars Jussà (32.216). En total, aquestes subvencions atorgades a l'Alt Pirineu i Aran sumen un total de 309.826 euros.

Mostrar formulari de contacte