Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El govern subvencionarà amb 400.000 euros la millora d'una via local de Toses

El govern subvencionarà amb 400.000 euros la millora d'una via local de Toses

29/07/2008 18:31

El Govern de la Generalitat ha aprovat avui atorgar una subvenció de 400.000 euros a l’Ajuntament de Toses, per tal de contribuir al finançament de les obres de millora de la carretera que connecta el municipi amb la GI-400. Aquesta via registra un cert volum de trànsit especialment durant l’hivern, atès que permet l’accés a les estacions d’esquí de Masella i la Molina. L’actuació que ara s’impulsa, a petició del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, servirà per ajudar aquesta administració en l’execució del condicionament i millora d’aquesta carretera de titularitat local. L’obra forma part del conjunt d’actuacions que el DPTOP està duent a terme en el marc del Pla de millora de les connexions i accessos a les estacions de muntanya.

Actualment, la connexió entre les comarques pirinenques del Ripollès i la Cerdanya es realitza principalment per la carretera N-152, que pertany a la xarxa estatal. En la pràctica, però, molts vehicles que es dirigeixen a la Cerdanya i les estacions d’esquí de la Molina i Masella, utilitzen un itinerari alternatiu. Aquest discorre per la carretera GIV-4016, que arriba a Toses des de Planoles (carretera GIV-4016), gestionada per la Diputació de Girona, i continua per la carretera local que va des del nucli de Toses fins a la GI-400 (a un quilòmetre de la Collada), fins a arribar a la GI-400 (que va cap a la Molina), que pertany a la xarxa de carreteres de la Generalitat.

El tram de carretera de titularitat municipal, que enllaça Toses i la GI-400, abasta una longitud de 4,25 quilòmetres. Com a conseqüència de les condicions meteorològiques extremes, aquesta carretera necessita d’un reforçament i condicionament especial, sobretot pel que fa al paviment, la millora de les cunetes i el drenatge, talussos, barreres de seguretat, així com senyalització i balisament.

Per tal de millorar les condicions del trànsit en aquest tram de carretera que connecta el municipi de Toses i la GI-400, que durant l’hivern registra un cert volum de trànsit, l’Ajuntament de Toses va sol·licitar al Departament de Política Territorial i Obres Públiques l’aportació de 400.000 euros per ajudar a fer front a aquesta despesa.

Ara, el Govern de la Generalitat ha donat llum verda a aquesta subvenció, que contribuirà a finançar les obres de condicionament d’aquesta via de titularitat municipal. Així, els treballs tenen com a objectiu millorar les condicions en la conducció, la fluïdesa del trànsit i la seguretat de la circulació.

Per tal de dur a terme aquestes obres, properament se signarà un conveni entre el DPTOP, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Toses, a partir del qual la Diputació executarà les obres i realitzarà les tasques de conservació fins que entri en funcionament el túnel de Toses, a càrrec del Ministeri de Foment. Per la seva banda, l’Ajuntament de Toses realitzarà les tasques de vialitat hivernal i l’explotació de la carretera.

Aquesta millora s’emmarca dins de les actuacions previstes al Pla d’estacions d’esquí que el DPTOP du a terme per a la millora dels accessos a les estacions de muntanya.

Millora de la GI-400

D’altra banda, el DPTOP està duent a terme des de la passada primavera, obres de condicionament de la GI-400 entre la Collada de Toses (encreuament amb l’N-152) i Alp, amb l’objectiu de millorar la comoditat i la seguretat en la conducció en aquesta via. Les obres, que compten amb una inversió de 12,6 MEUR, es completaran durant aquesta tardor.

Els treballs consisteixen en l’eixamplament de la calçada, la suavització de revolts i la renovació del paviment d’aquesta tram al llarg dels seus 18,6 quilòmetres de longitud. Així, s’ampliarà la calçada dels 6 metres que té actualment als 7 previstos i es farà un reforçament general del ferm.

Mostrar formulari de contacte