Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern treurà a concurs al llarg del 2015 la gestió de l'Àrea Bàsica de Salut La Cerdanya

El Govern treurà a concurs al llarg del 2015 la gestió de l'Àrea Bàsica de Salut La Cerdanya

La llei obliga a fer aquest pas a mida que vencen les concessions que es van dur a terme anys enrere
18/02/2015 14:02

El Govern preveu treure a concurs al llarg d'aquest 2015 la gestió de 25 Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de tot Catalunya, entre les quals hi ha La Cerdanya. Cada ABS està integrada per un o diversos Centres d'Atenció Primària (CAP) i dispensaris locals.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha afirmat que la llei obliga a fer aquest pas a mida que vencen les concessions que es van dur a terme anys enrere i assegura que legalment no es poden excloure les empreses privades amb ànim de lucre de les bases de licitació, però sí que es pot exigir que aquestes empreses tinguin experiència específica en l'àmbit de l'atenció primària.

Les ABS que es trauran a concurs aquest any són Tarragona 4, Palafrugell, Manresa 1, Manresa 3, Badalona 8, Badalona 10, La Roca del Vallès, Tarragona 8 (atenció continuada), Ribes de Freser/Campdevànol, Peralada, Vilanova i la Geltrú 3, Badalona 1, Badalona 3, Badalona 9, Barcelona 1A, Barcelona 10A, Barcelona 6C, Barcelona 6E, Barcelona 5D, Barcelona 5C, Barcelona 2G, Barcelona 2J, Barcelona 5E i Barcelona 6D.

Polèmica per la possible gestió privada

El conseller assegura estar "sorprès" per la reacció d'alguns alcaldes de municipis de l'àrea d'influència d'algunes ABS, per oposar-se a que la gestió de l'atenció primària pugui acabar en mans d'una empresa privada amb ànim de lucre. "La llei diu el que diu", afirma Boi Ruiz, que afegeix que és la normativa la que obliga a treure a concurs la gestió un cop vençut el termini de concessió -igual que passa amb el transport sanitari o la oxigenoteràpia- i a incloure-hi les empreses privades. El que sí que han pogut acotar, ressalta el conseller, és que aquestes empreses hagin d'acreditar obligatòriament experiència específica en atenció primària. "No s'hi podrà presentar ningú que no tingui experiència, no en atenció sanitària, sinó específicament en primària", ha conclòs.

Mostrar formulari de contacte