Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Grup de Recerca de Cerdanya dóna a conèixer el Baridà

El Grup de Recerca de Cerdanya dóna a conèixer el Baridà

Una vintena de persones han gaudit aquest dissabte passat d'una jornada divulgativa La trobada va consistir en visites al Parc dels Búnquers de Martinet, a can Vima i a Estana

Grup de Recerca de Cerdanya - Baridà
Grup de Recerca de Cerdanya - Baridà
12/08/2009 18:02

La trobada 'Coneguem el Baridà', organitzada aquest passat dissabte, 8 d'agost, pel Grup de Recerca de Cerdanya amb la finalitat de donar a conèixer aquesta subcomarca ha permès a una vintena de persones gaudir d'una magnífica jornada divulgativa.

La sortida va començar a les deu del matí al Parc dels Búnquers de Martinet, on s'hi va poder veure els audiovisuals introductoris i posteriorment el complex de búnquers restaurats. La visita va impressionar gratament a tots els assistents.

Posteriorment el grup va dirigir-se cap a can Vima, entre Bèixec i el Quer Foradat, amb unes vistes imponents del Cadí de fons. La història de Can Vima és mil·lenària i molt rica en successos i llegendes, lligades a fets luctuosos, com ara l'assalt per part d'uns bandolers o la mort de quatre trementinaires que s'havien refugiat al paller per passar-hi la nit. També va lligada a llegendes de tresors i de coves.

Amb el mas de fons, el guia va explicar la història resumida d'aquest singular indret del Baridà i després la famosa llegenda, mig construïda, mig fantàstica, de la princesa asteca Xipaguacín de Moctezuma i el baró Grau de Toloriu. També es va parlar de les mines de ferro, coure, argent i or del Cadí i de les múltiples prospeccions que han fet propis i estranys per la zona cercant or i tresors amagats.

A l'entorn de can Vima també s'hi troba la "casa dels alemanys" lligada a les històries fantàstiques de Vima -segons uns, uns alemanys enviats per Hitler a la recerca de tresors ocults; segons altres, uns jueus que fugien dels nazis-. També s'hi troba un enorme roure monumental, el més gran de tota la comarca, a poca distància.

Finalment, els participants van dirigir-se a Estana, a dinar. La forta tempesta que amenaçava amb descarregar va impedir que continuéssim per la tarda la visita de la vall de Bastanist.

Mostrar formulari de contacte