Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Grup de Recerca de Cerdanya lliura els premis Sebastià Bosom, Josep Egozcue i Josep Maria Martí

El Grup de Recerca de Cerdanya lliura els premis Sebastià Bosom, Josep Egozcue i Josep Maria Martí

Els guardonats són Anna Esteve i Anna Marginet, Josep Padró i Xavier Piguillem, respectivament. L'acte s'ha dut a terme aquest dijous al Cerdanya EcoResort de Prullans
Xavier Piguillem ha rebut el Premi Josep Maria Martí (Foto: Gael Piguillem)
02/09/2022 19:55

El Cerdanya EcoResort de Prullans ha acollit aquest dijous el sopar anual del Grup de Recerca de Cerdanya, en què s'han lliurat els premis Sebastià Bosom, Josep Egozcue i Josep Maria Martí.

El Premi Sebastià Bosom-Vila de Puigcerdà al millor treball de recerca de Batxillerat sobre algun tema relacionat amb Cerdanya s'ha atorgat a Anna Esteve Gallifa, per "Cada gota compta! Estudi sobre l'eficiència del reg a la Cerdanya". La jove va rebre un trofeu commemoratiu i 600 euros. L’accèssit, amb una dotació econòmica de 300 euros i un trofeu commemoratiu, ha estat concedit a Anna Marginet Creus, per l'estudi "Dels indrets al més enllà. La vinya a la Cerdanya. Tot un enigma a descobrir".

Pel que fa al guardó Josep Egozcue-Vila de Puigcerdà a la trajectòria investigadora relacionada amb Cerdanya, ha estat lliurat al doctor Josep Padró Parcerisa, pels seus treballs pioners en arqueologia romana a Llívia, per la recerca d’arqueologia prehistòrica a la Cerdanya i per la creació dels Col·loquis Internacionals d’Arqueologia de Puigcerdà. Josep Padró va rebre un trofeu commemoratiu.

Finalment, el Premi Josep Maria Martí-Vila de Puigcerdà, de nova creació, que es concedeix a una persona amb una trajectòria humanística relacionada amb Cerdanya, ha recaigut enguany en Xavier Piguillem Sánchez, especialment per la seva tasca en el món del teatre amateur i per la seva difusió arreu de Catalunya.

El lliurament de premis va comptar amb l'assistència d’autoritats, familiars dels premiats i gent del món de la cultura, l’ensenyament i la comunicació cerdana.

Mostrar formulari de contacte