El Grup de Recerca de Cerdanya ofereix una conferència sobre els 'Pirates del Carib'
L'antropòleg Carlos Rodríguez Prol ha explicat la realitat de la pirateria als segles XVI i XVII i el context social que la va impulsar. L'acte formava part del cicle 'A l'estiu, recerca't'
El cicle 'A l'estiu, recerca't', que organitza el Grup de Recerca de Cerdanya, ha ofert aquest dilluns una conferència per conèixer més a fons la realitat històrica dels 'Pirates del Carib'. Sota aquest cinematogràfic títol, l'antropòleg cerdà Carlos Rodríguez Prol va explicar els orígens de la pirateria a la regió del Carib, el seu context històric, els principals pirates que hi va haver als segles XVI i XVII i els diferents conceptes associats a la pirateria, que en realitat tenen significats diferents, com són els filibusters, els corsaris o els bucaners.
Rodríguez Prol va complementar aquestes dades amb l'explicació de com era la societat de l’època i els motius pels quals bona part dels pirates tenien un profund odi cap a la Corona espanyola. També va diferenciar el concepte de "poeta romàntic", que es creà sobretot a partir del llibre L’illa del tresor, de Robert Louis Stevenson, dels pirates reals que varen existir i els objectius vitals que els impulsaven.
La conferència es va dur a terme a la sala de convencions del Museu Cerdà i va ser seguida per força públic, que va formular algunes preguntes al final de l'acte. Les xerrades del GRC són gratuïtes, obertes a tothom i sense ànim de lucre.