Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Grup Folklòric de la Casa Portugal canta Janeiras a la Seu

El Grup Folklòric de la Casa Portugal canta Janeiras a la Seu

L'acte s'ha fet com a mostra d'agraïment pel suport rebut per la comunitat portuguesa en l'accident del pont dels Dos Valires a Andorra La missa ha estat presidida pel Bisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives

Janeiras - Catedral
Janeiras - Catedral
25/01/2010 11:49

El Grup Folklòric de la Casa de Portugal ha solemnitzat aquest diumenge la missa de les dotze del migdia a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, que ha estat presidida pel Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, monsenyor Joan-Enric Vives. En acabar la celebració eucarística, el grup ha ofert el cant de Janeiras, molt típic al mes de gener i que al llarg de tot aquest mes ha interpretat en diferents centres, institucions i comerços.

L'ofrena s’ha fet com agraïment al suport que la comunitat portuguesa ha rebut en els moments difícils per la mort de cinc compatriotes en l’accident del pont dels Dos Valires a La Massana, Andorra.

Monsenyor Joan-Enric ha agraït la presència del conjunt coral, vestit amb la indumentària tradicional, i ha fet memòria dels treballadors morts en l’accident, tot remarcant "l’esforç i el treball" que la comunitat portuguesa fa a Andorra. També ha destacat que “un any de vida és un motiu d’alegria, de goig”, i ho ha vinculat amb les lectures litúrgiques de la jornada.  Les Janeiras s'interpreten, precisament, per cantar i lloar la gràcia de Déu per un nou any.

A l’acte hi ha assistit el president i el secretari general de la Casa de Portugal. La missa ha estat concelebrada pel Vicari General d’Urgell, mossèn Joan Pujol i pel rector de la Parròquia de Sant Ot,  mossèn Xavier Parés. També hi ha estat present un bon nombre de persones de la comunitat portuguesa a Andorra i la Seu d’Urgell. El concert de Janeiras ha estat fortament aplaudit pels assistents.

Mostrar formulari de contacte