Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El grup 'Per una Catalunya Neta' es constituirà en associació aquest 2021

El grup 'Per una Catalunya Neta' es constituirà en associació aquest 2021

El col·lectiu ja compta amb 50 col·laboradors en les diverses accions que ha impulsat per ajudar a mantenir l'entorn natural i urbà, principalment a l'Alt Urgell. Aquest mes ha assolit el repte de recollir més de 100.000 burilles als carrers de la Seu
Acció de recollida de burilles als carrers de la Seu d'Urgell (Per una Catalunya Neta)
30/12/2020 11:50

El grup 'Per una Catalunya Neta', ideat des de la Seu d'Urgell a través de Facebook, preveu constituir-se en associació de caire ambiental aquest nou any 2021. Així ho ha avançat el seu impulsor, Toni Olm, que afirma que si no hi ha cap imprevist els propers mesos faran aquest pas "per la senzilla raó que això va començar amb tres o quatre persones, però ara aquest grup ja compta amb més de cinquanta voluntaris inscrits". Per això, han pensat en legalitzar el seu funcionament.

Olm ha fet aquest anunci en una entrevista a RàdioSeu per valorar la fita assolida aquest desembre, quan han completat el repte de recollir més de 100.000 burilles de cigarreta als carrers de la Seu. Des de la seva creació, també han impulsat accions com ara la neteja de la llera del riu Segre i la retirada de residus del pantà d'Oliana. En totes elles han volgut aprofitar per conscienciar la població de la necessitat de no llençar residus al carrer o al medi natural.

En aquest sentit, pel que fa a la recollida de burilles, Toni Olm incideix en el fet que "la gent no és conscient del dany que aquest residu fa al medi ambient, perquè una burilla que vagi a parar al riu ens contamina, com a mínim, 10 litres d'aigua, a banda que altera l'ecosistema dels rius". Per això, Olm demana especialment que els fumadors abandonin aquest costum de llençar a terra els filtres, si bé recorda que per sort hi ha molts fumadors que sí que actuen amb civisme.

Des del grup han agraït la col·laboració de totes les persones que s'han implicat en aquestes accions des que van començar, encara que sigui de manera ocasional.

Mostrar formulari de contacte