Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Leader Alt Urgell-Cerdanya rep 44 sol·licituds de subvenció

El Leader Alt Urgell-Cerdanya rep 44 sol·licituds de subvenció

Els projectes presentats sumen una inversió de més de 5 milions d'euros i una petició d'ajuts de prop de 2,5 milions, superior a la partida disponible. A l'Alt Urgell destaquen les propostes per modernitzar empreses agroalimentàries

Consell Comarcal de l'Alt Urgell
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
04/04/2016 11:55

La nova convocatòria del Programa Leader Alt Urgell-Cerdanya ha rebut un total de 44 sol·licituds d'ajut. Totes aquestes peticions sumen una inversió total de més de 5 milions d'euros, per a la qual s'ha demanat en conjunt una subvenció total de prop de 2,5 milions. El termini per presentar els tràmits per part d'empreses i particulars ha finalitzat aquest mes passat.

La tècnica del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, Mireia Font, ha destacat que el nombre de propostes presentades és molt elevat, cosa que demostra l'interès del territori per aquestes subvencions. Tot i això, Font ha assenyalat que això complica la possibilitat que es pugui atendre totes les peticions, tenint en compte que per a aquesta convocatòria la partida total està limitada a uns 650.000 euros, menys d'un terç dels diners sol·licitats pel conjunt d'aspirants. Per això, de cara a obtenir l'ajut serà clau el procés de valoració dels expedients que ara s'ha iniciat.

A l'Alt Urgell, enguany el Consell Comarcal ha rebut més peticions per a millora d'empreses agroalimentàries, atès que aquest sector no havia entrat en les convocatòries del 2013 i el 2014. En canvi, a la Cerdanya predominen els projectes destinats a la reforma o modernització d'establiments turístics, d'hostaleria i de restauració.

En aquest sentit, Mireia Font ha recordat que enguany el Leader inclou per primera vegada tota la Cerdanya, ja que s'hi han incorporat municipis com ara Puigcerdà, Alp i Llívia. Això fa que el territori que abasta el Leader sigui més ampli i també que hagin tornat a augmentar les sol·licituds relacionades amb la dinamització del turisme, que ara a l'Alt Urgell ja són menors perquè molts establiments turístics alturgellencs ja havien entrat en convocatòries anteriors.

Els objectius prioritaris per aquest període són donar suport a la creació i a la innovació empresarial a partir dels recursos del territori per tal d’afavorir la creació d’ocupació i fomentar el retorn de talent, a més de donar suport a la cooperació pública/privada i intersectorial en el marc d’una economia sostenible i baixa en emissions contaminants. Els ajuts estan cofinançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i per la Comissió Europea a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i compten amb el suport de les diputacions de Girona i de Lleida.

El Consorci GAL Alt-Urgell Cerdanya (CAUC) va ser creat el 2008 per iniciativa d’ambdós consells comarcals, el de l’Alt Urgell i el de la Cerdanya, per tal de gestionar els recursos econòmics d'aquest programa de la Unió Europea. 

Mostrar formulari de contacte