Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El llibre 'Pels estanys de Cerdanya' ofereix 35 itinenaris pel medi natural cerdà

El llibre 'Pels estanys de Cerdanya' ofereix 35 itinenaris pel medi natural cerdà

L'obra l'han presentat a Puigcerdà els seus autors: Ermengol Orriols, Salvador Orriols, Alexis Cagigós, Oriol Mercadal i Enric Quílez
11/12/2014 12:12

El Museu Cerdà de Puigcerdà va acollir aquest diumenge passat la presentació del llibre 'Pels estanys de Cerdanya', d’Ermengol Orriols, Salvador Orriols, Alexis Cagigós, Oriol Mercadal i Enric Quílez. L’acte va ser organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i Edicions Salòria.

'Pels estanys de Cerdanya' és una guia turística de inclou gairebé tots els llacs cerdans, tant els de la plana com els d'alta muntanya. Conté una extensa introducció sobre el medi natural cerdà de la zona (geologia, flora, bolets i fauna) i un recull il·lustrat de les llegendes més conegudes dels estanys cerdans.

La guia conté 35 itineraris amb gairebé una norantena d’estanys, llacs i basses, classificats per dificultat d’accés, i està basat en el treball de recerca de Batxillerat que va fer Ermengol Orriols, autor principal de la guia. De fet, el llibre va sorgir del cicle que el Grup de Recerca organitza cada any per incentivar i mostrar la recerca dels estudiants de batxillerat sobre la comarca de la Cerdanya, i que té la seva posada en escena cada juliol amb el cicle Joves Investigadors i el Premi Sebastià Bosom-Vila de Puigcerdà al millor treball. Des del GRC han expressat la satisfacció perquè les seves iniciatives sense ànim de lucre "acabin podent-se plasmar en la creació de nou coneixement sobre Cerdanya i en la seva difusió arreu, en aquest cas, en col·laboració amb l’Editorial Salòria".

L’acte el va cloure Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà, i va ser seguit per prop de 160 persones que ompliren de gom a gom la Sala de Convencions del Museu Cerdà.

Mostrar formulari de contacte