Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El mar, més a prop dels alumnes de les escoles de la ZER Narieda i la ZER Urgellet

El mar, més a prop dels alumnes de les escoles de la ZER Narieda i la ZER Urgellet

La ruta 'marinterior.cat' inclou xerrades-taller dirigides als estudiants d'educació primària. L'objectiu final és difondre les diferents espècies de flora i fauna que es troben al món marí
Xerrada sobre el món marí a la ZER Narieda (Foto: Submon)
08/03/2016 18:28

La consultoria ambiental Submon, que realitza projectes en l’àmbit de la conservació, estudi i divulgació del medi marí, està acostant aquesta setmana el mar als alumnes de les escoles de la ZER Narieda i la ZER Urgellet. L'objectiu final del projecte 'marinterior.cat' és difondre entre els estudiants d'educació primària de les zones rurals de la demarcació de Lleida les diferents espècies de flora i fauna que es troben al món marí.

El programa de sensibilització inclou una sèrie de xerrades-taller a les escoles seleccionades. Les sessions pretenen anar més enllà de la simple presentació oral, on l’alumnat tendeix a ser un espectador, potenciant la seva participació, interès i curiositat. La ruta es duu a terme en escoles de l'Alt Urgell fins aquest dijous, i continuarà fins al 15 de març en d'altres centres educatius de les Garrigues, la Noguera, el Pla d'Urgell i el Segrià.

En el projecte hi col·laboren l’Obra Social 'La Caixa' i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Les escoles triades són 'escoles verdes', acreditades pel fet de desenvolupar accions que afavoreixen una bona actitud davant del medi ambient.

Conservar el medi marí

Submon manifesta que "divulgar el medi marí entre les escoles és crucial per fomentar la seva conservació, ja que els nens i nenes que ara són alumnes, són el futur de la societat". La consultoria també destaca que "el mar i les espècies que l’habiten són, en general, grans desconeguts malgrat trobar-se ben a prop nostre; un desconeixement que pot ser més evident quan un s'allunya geogràficament de la zona del litoral, raó per la qual el projecte se centra en les escoles de la demarcació de Lleida, que és l'única de les quatre províncies catalanes que no està en contacte amb el mar Mediterrani".

Ruta per l'Alt Urgell

Les xerrades de sensibilització han començat aquest dilluns a l'Escola Miret i Sans (Organyà), l'Escola Sant Miquel (Peramola) i l'Escola Sant Climent (Coll de Nargó), de la ZER Narieda. Les sessions han continuat aquest dimarts a l'Escola Castell-Ciutat (Castellciutat) i l'Escola Els Agols (Montferrer i Castellbò), de la ZER Urgellet. La ruta per l'Alt Urgell prossegueix aquest dimecres a l'Escola Sant Esteve (Alàs i Cerc) i l'Escola Arnau Mir (Ribera d'Urgellet), de la ZER Urgellet. El darrer desplaçament serà dijous, 10 de març, a l'Escola de Tuixent (Tuixent), de la ZER Urgellet.

Mostrar formulari de contacte