Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El 'Matchfunding' Arrela't Alt Pirineu i Aran endega la seva segona edició

El 'Matchfunding' Arrela't Alt Pirineu i Aran endega la seva segona edició

Les properes tres setmanes hi haurà xerrades informatives en línia des de totes les comarques implicades i la de l'Alt Urgell serà el 8 de juny. L'acció vol potenciar projectes econòmics amb retorn local mitjançant la combinació de micromecenatge i suport institucional
26/05/2022 12:40

El 'Matchfunding' Arrela't Alt Pirineu i Aran tindrà continuïtat i ara ja se n'inicia la segona edició. Aquesta acció consisteix en una campanya de finançament col·lectiu de projectes amb retorn social al territori, en la qual les administracions complementen amb un fons públic de 24.000€ les aportacions que fa la ciutadania a través de la plataforma de micromecenatge Goteo.org. Aquesta és una eina digital de finançament col·lectiu per al desenvolupament de projectes amb finalitats socials, culturals o educatives. Es preveu repartir 48.000€ o més en un màxim de 6 projectes que s’escolliran, per part d’un jurat independent, en funció de les bases previstes.

Aquesta segona convocatòria conjunta a les cinc comarques de l’Alt Pirineu i l'Aran, se seguirà la línia de la primera campanya de micromecenatge, que va tenir lloc l'any 2020 i que va ser "tot un èxit". Serà un procés amb diverses jornades de treball que culminarà amb la campanya de finançament col·lectiu.

Per començar a donar a conèixer la nova convocatòria i ajudar tots els interessats a preparar la candidatura i fer xarxa, s’ha previst un programa d’activitats que comença amb unes jornades informatives en línia, amb la implicació de cadascuna de les sis comarques. Es començarà pel Pallars Jussà (31 de maig, 16.00-19.00 h), amb la xerrada 'Vols que t’expliqui el meu projecte? Com definir el meu projecte de manera efectiva'. La segona sessió serà a l'Alta Ribagorça (1 de juny, 10.30-13.30 h), amb 'Puc tirar endavant? Viabilitat econòmica del meu projecte'.

L'Alt Urgell acollirà la tercera jornada informativa: el 8 de juny, amb el títol 'Que vull aconseguir? Com definir objectius i indicadors per tal d’enfocar el meu projecte'. El dia següent, el 9 de juny, a l'Aran es farà la conferència 'Sé que vull dir...! Comunicació d’un projecte empresarial, especialment a través de les xarxes socials'. La setmana següent, el 13 de juny, a la Cerdanya s'oferirà l'acte 'Quin retorn social té el teu projecte? Identifica mitjançant l’economia social i solidària, els valors, la sostenibilitat i el retorn social'. Finalment, el 15 de juny, al Pallars Sobirà s'organitzarà la sessió 'Vull fer una campanya! Com crear recompenses per tal de fer campanyes de micromecenatge'. Totes aquestes trobades es faran en horari de matí (10.30-13.30 h).

Posteriorment, el 21 de juny, tindrà lloc una jornada virtual per a tot l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran. A partir de mitjan juny i durant tot un mes s’obrirà el concurs on les iniciatives pirinenques podran presentar el seu projecte perquè un jurat valori i esculli 6 guanyadors.

Criteris de valoració

Es preveu escollir un projecte per comarca, d’acord amb la puntuació obtinguda i amb les bases, en les quals es valora les mesures previstes pel projecte amb un "impacte positiu al territori en termes socials, de sostenibilitat, equilibri territorial, d’enfortiment democràtic, d’innovació", i sempre que s’assoleixi la puntuació mínima requerida en termes de viabilitat del projecte i retorn social. En cas de no assolir aquesta puntuació, es preveu poder escollir el següent projecte més puntuat independentment de la comarca o deixar-la deserta.

Un cop escollits els projectes, aquests rebran una formació i acompanyament intensiu per part de la Fundació Goteo, per dissenyar les respectives campanyes de comunicació i micromecentatge, necessaris per poder assolir l’objectiu de finançament mínim (almenys uns 4.000€) dels respectius projectes.

Aquesta iniciativa la promouen els Consells Comarcals i les Oficines Joves de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell,  la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Conselh Generau d’Aran, els serveis de promoció econòmica i treball d’aquestes comarques, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya i el Consorci Leader Pirineu Occidental i l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran amb el suport de la DG de Joventut, la Diputació de Lleida i la Diputació de Girona.

Enllaç per inscriure’s a les formacions: https://arrelat.fempirineu.cat/inscripcio.

  • Sessió informativa des de l'Alt Urgell sobre el 'Matchfunding' Arrela't Alt Pirineu i Aran
  • Sessió informativa des de la Cerdanya sobre el 'Matchfunding' Arrela't Alt Pirineu i Aran

Mostrar formulari de contacte