Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Mercat Càtar de Castellbò presenta 'Arnau, el vescomte de ferro'

El Mercat Càtar de Castellbò presenta 'Arnau, el vescomte de ferro'

La recreació històrica, amb la participació dels veïns, es pot veure tant dissabte a la nit com diumenge. La nova cita del Festival Càtar també ofereix parades d'artesans, un espectacle pirotècnic, una cercavila, danses i visites guiades

Mercat Càtar de Castellbò
Mercat Càtar de Castellbò
10/08/2018 21:07

El Festival Càtar del Pirineu té aquest cap de setmana la seva parada més propera a la Seu, amb la celebració del Mercat Càtar i la Fira dels Bons Homes, a Castellbò. La recreació històrica 'Arnau, el vescomte de ferro' és la principal novetat d'enguany i es podrà veure tant dissabte a la nit com diumenge.

El programa d'actes comença aquest dissabte, dia 11, a les 6 de la tarda amb la caminada guiada pel Camí de l’Últim Càtar, tot resseguint el camí per on van portar Guillem Belibasta de Turbiàs a Castellbò, on va ser empresonat. La trobada serà a la Font del Pati. Cal fer la inscripció prèvia al Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Més tard, a 2/4 d'11, hi haurà la primera recreació històrica del cap de setmana sobre Arnau de Castellbò, conduïda per l’historiador Carles Gascón i l’escriptor Isidre Domenjó i amb la participació de veïns de Castellbò i del municipi. L'activitat és itinerant i sortirà des del Castell. I a 2/4 de 12, els Diables de l’Alt Urgell oferiran un espectacle pirotècnic.

Diumenge, dia 12, s'obrirà el Mercat Càtar a les 10 del matí, amb la presència d'artesans de la vall de Castellbò i d’arreu del Pirineu i demostració d’antics oficis tot el dia. Paral·lelament, a les 11 començarà una cercavila medieval amb músics, actors i dansaires. A 1/4 de 12 es podrà escoltar el pregó d’inauguració del Mercat, a la Plaça de l’Església; a 2/4 de 12, danses medievals amb Pep Lizandra; a 1/4 d'1, animació musical a la placeta de Sant Joan; a 2/4 d'1, les extraordinàries històries del joglar Hug de Six, a la placeta de Sant Joan; i a la una, una nova recreació d''Arnau, el vescomte de ferro'.

Els actes de la tarda començaran a les 5 amb animació musical, seguida de noves sessions del joglar Hug de Six i de la recreació històrica. El programa es clourà a 2/4 de 8 del vespre amb una visita guiada al Castellbò històric.

Mostrar formulari de contacte