Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El MNAC acull la presentació del documental 'L'aventura del Romànic'

El MNAC acull la presentació del documental 'L'aventura del Romànic'

08/06/2011 10:42

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha assistit aquest dimarts a la presentació del documental ‘L’aventura del Romànic’, dirigit i presentat pel periodista Josep Cuní i que incideix especialment en els orígens i en les diferents anècdotes que han viscut les obres romàniques els darrers cent anys.

El documental, que ha comptat amb la col•laboració de la Diputació de Lleida, descobreix els secrets dels cent anys de recuperació d’aquest art genuïnament català. El llargmetratge s’ha presentat al Museu Nacional d’Art de Catalunya a Barcelona i explica la història d’aquestes obres que han passat per robatoris, vendes clandestines, espolis i exilis. També recull el testimoni inèdit de diferents persones que expliquen la tenacitat que van demostrar alguns per preservar l’art.

El documental, que ha estat produït per TV3 i Broadcaster, té una durada de 60 minuts i coincideix amb la recent commemoració el passat 22 de novembre del 2010 dels 10 anys de la proclamació de les esglésies de la Vall de Boí com a Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco.

Mostrar formulari de contacte