Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 'El Món Màgic de les Muntanyes' ofereix fins a 70 activitats per celebrar Nadal amb segell pirinenc a la Seu d'Urgell

'El Món Màgic de les Muntanyes' ofereix fins a 70 activitats per celebrar Nadal amb segell pirinenc a la Seu d'Urgell

El programa començarà el 3 de desembre amb l'encesa dels llums de Nadal, que enguany es limiten en horaris i quantitat per contribuir a l'estalvi energètic. L'esdeveniment recupera plenament la normalitat, amb tota mena de propostes lúdiques, culturals, comercials i esportives

21/11/2022 17:40

Enllaç: Programa Complet d'El Món Màgic de les Muntanyes

‘El Món Màgic de les Muntanyes’, l'agenda nadalenca de la Seu d'Urgell, inclou enguany fins a 70 propostes lúdiques diferents i per a tots els públics. L'oferta d'activitats començarà dissabte de la setmana entrant, 3 de desembre, amb l'Encesa de Llums de Nadal, i s'acabarà el 5 de gener, amb la benvinguda als Reis d'Orient. L’alcalde urgellenc, Francesc Viaplana, i el vicealcalde, Jordi Fàbrega, juntament amb els regidors i regidores de les àrees municipals implicades en la proposta, han explicat aquest dilluns l'extens contingut que s'oferirà al llarg de tot un mes, en un any molt assenyalat perquè marca el ple retorn a la normalitat, sense cap restricció.

Francesc Viaplana ha definit El Món Màgic de les Muntanyes com “un esdeveniment màgic, d’alegria i d’il·lusió, que també vol ser un esdeveniment sostenible". I és que enguany, davant l’actual crisi energètica, s’han pres mesures de reducció d’energia. El batlle urgellenc ha avançat que als carrers del centre històric s'encendrà els llums de Nadal els divendres i els dissabtes, des que es fa fosc fins a la mitjanit (17:30-24:00 h.), i que entre setmana, de dilluns a divendres, s'apagaran una hora i mitja abans (22:30 h.). En aquesta mateixa línia, les lluminàries nadalenques a la resta del municipi s’han reduït en un 50%. 

De la seva part, Jordi Fàbrega ha volgut remarcat que “enguany es recupera un Món Màgic sense restriccions Covid, sense mascareta", i per tant, "normal, on no caldrà demanar cita prèvia per participar o assistir a la majoria de les 70 activitats, tret d’alguna en què caldrà fer inscripció al web municipal a partir del 30 de novembre”. Fàbrega ha volgut agrair el suport no només de tots el personal de les àrees municipals, sinó també de totes les associacions, entitats i AMPA de la Seu, que “a través d’un ‘canutet’ els minairons els ajuden a fer tota aquesta feinada de donar contingut al Món Màgic de les Muntanyes”.    

Els Mercats de Nadal, en casetes al Passeig

Quant als Mercats de Nadal, la primera tinent d’alcalde de la Seu i regidora de Fires i Mercats, Mireia Font, ha explicat enguany presenten com a novetat el canvi de format: en lloc de celebrar-los durant dos o tres dissabtes de desembre, es faran de manera concentrada en un cap del setmana, del 9 a l’11 de desembre., tot aprofitant la part final del llarg pont festiu de la Puríssima que hi ha enguany.

Font ha explicat que “és una iniciativa nova" i que el principal tret distintiu serà la col·locació d’uns estands de fusta al passeig Joan Brudieu. Per fer-ho possible, es compta amb la col·laboració de la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (UBSU), que just abans d'aquests dies de mercat nadalenc -el 8 de desembre- organitzarà el seu Mercat de la Fada del Quer, que els anys anteriors s'havia fet el dia 6. D’aquesta manera, es podran aprofitar aquests estands de fusta, llogats per l'Ajuntament, per a totes dues activitats comercials.

Espectacle inaugural 

Pel que fa a la programació cultural i esportiva, el tinent d’alcalde de Cultura i Esports, Carlos Guàrdia, ha avançat que el programa és curull de visites guiades, concerts, tallers, representacions al carrer i teatrals, així com activitats esportives. L’espectacle inaugural, que donarà peu a l’encesa de llums de Nadal dels carrers i places, tindrà lloc el 3 de desembre a la tarda (18.30 h) amb inici a l’Espai de la Música, a la plaça de les Monges. Des d’aquest punt arrencarà una cercavila pels carrers més cèntrics de la Seu d’Urgell amb el personatge Espurna com a novetat, acompanyat per xanquers i la Batucada d’Oliana

Guàrdia també ha destacat la celebració del concert que oferirà Cristina Alís, amb orgue portatiu medieval, diumenge 4 de desembre, a les dos quarts de set de la tarda, a la Sala de Sant Domènec. El concert, que s’emmarca dins del XXIV Festival de Música de Tardor-Orgues de Ponent i del Pirineu 2022, és d’entrada lliure. En el vessant musical també es podrà gaudir del Concert de Nadal que oferiran l’Escola Municipal de Música i l’Orquestra Cadí el dissabte 17 de desembre, a les cinc de la tarda, a Sant Domènec. Aquest concert es podrà assistir sense reserva prèvia i és pro La Marató de TV3

El tinent d’alcalde també ha explicat que enguany torna l’espectacle nadalenc ‘El Rescat dels Minairons’, que ben aviat presentarà el contingut d’aquesta nova edició mitjançant l’Escola de Teatre de la Seu d’Urgell. Pel que fa a l’esport, per aquestes festes es recupera la Cursa de Sant Silvestre La Seu, en la seva data habitual: el dia 31 de desembre a dos quarts de set de la tarda, amb inici i final a la plaça dels Oms. Els dos darrers anys la prova només s'havia pogut compartir per les xarxes socials, tot i que l'edició del 2021 es va recuperar excepcionalment l'abril passat, tan bon punt es va poder tornar a fer curses col·lectives de manera presencial.

19 activitats per als infants 

A l'apartat de propostes per als més xics, la regidora d’Infància, Núria Tomàs, ha informat que enguany n'hi haurà 19, repartides per diversos punts de La Seu màgica. Com a novetat d’aquest any, Tomàs ha remarcat l’activitat ‘Nadales des dels balcons’ per dissabte 10 de desembre, des de balcons del centre històric. 

Un acte infantil destacat serà el taller intergeneracional de Nadales, manualitats i menjar de Nadal, dimecres 14 de desembre, de dos quarts de sis de la tarda a set del vespre, al centre cívic L’Escorxador. Aquesta activitat, que és gratuïta, està organitzada des del Pla Educatiu d’Entorn de la Seu d’Urgell, amb la participació del cor Veus de la Seu i gent gran. Pel 2 de gener està preparada l’activitat gratuïta ‘el Món dels tallers’ amb manualitats, cuina, graffitis, postals, entre d’altres, que tindrà lloc a la sala d’exposicions ‘la Cuina’ durant el matí i a la tarda. I com cada Nadal, se celebrarà el Tió de la Freita, el dia 24 de desembre, al parc del Cadí. 

Pel que fa a l’arribada dels Reis d’Orient, el dia 5 de gener, es recupera el lloc d’arribada al Parc Olímpic del Segre, amb la benvinguda a càrrec del Senyor Pipa, la cavalcada pels carrers de la Seu d’Urgell i la recepció per part de les autoritats a la Sala de Sant Domènec, on nens i nenes podran donar la seva carta a Ses Majestats. 

13 activitats per a joves 

Pel que fa a la programació nadalenca adreçada a adolescents i joves, Joan Llobera, regidor de Joventut, ha explicat que s’han organitzat un total de 13 activitats. Llobera ha destacat la celebració de l’Escape Room City Art el dia 27 de desembre, que es realitzarà en dos torns, i on els i les joves de la Seu tindran la missió especial i molt important: descobrir l’art amagat de la nostra ciutat tot vigilant a no ser pintats; i el Rural Race La Seu, el dia 28 de desembre, a les 11 del matí, a la font del Lleó del claustre Racionero. 

També per al públic juvenil tindrà lloc una caminada nocturna fins a l’ermita de Sant Antoni, el dia 14 de desembre, a càrrec del Club Alpí Universitari, i diversos concerts amb música urbana i DJ’s

El regidor de Joventut ha volgut subratllar les propostes juvenils ‘Apaga el FIFA, juguem al FITA’, un joc de taula amb preguntes sobre muntanya, a càrrec de la llibreria el Refugi, , a l’espai Joc de Troncs situat al carrer dels Canonges, així com la cantada de nadales amb la coral ‘Encoratjades, of course’, a la sala la Immaculada. Ambdues activitats tindran lloc el dia 17 de desembre, i són gratuïtes. 

La màgia del comerç i l’hostaleria 

A la presentació del programa del Món Màgic també hi han participat Tonet Marsino i Katja Rautenberg, en representació de la UBSU i de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, respectivament, que han explicat la implicació d‘ambdues entitats en l’elaboració de propostes nadalenques en el marc del comerç i l’hostaleria com. És el cas del concurs d’aparadors; el pessebre esgarriat; la carrossa de la Fada del Quer a la cavalcada de Reis; el sorteig dels tiquets de compra dels establiments associats; el mercat i el Photocall de la Fada del Quer i la bústia dels desitjos; figures de minairons; els Sabors Màgics; xocolatada, obsequis, i els sobrets de sucre il·lustrats amb minairons, autèntiques peces de col·leccionista. 

En cas de mal temps, per a la majoria de les activitats hi ha prevista una alternativa en espais coberts si és necessària. Si hi ha aquests canvis d’ubicació, s’informarà puntualment de cada cas al web del Món Màgic de les Muntanyes i als perfils municipals a xarxes socials.

Enllaç per formalitzar inscripcions a activtats del Món Màgic: https://www.laseu.cat/turisme/mon-magic-de-les-muntanyes/inscripcions.

  • Presentació de la programació d'El Món Màgic de les Muntanyes
    Presentació de la programació d'El Món Màgic de les Muntanyes
  • Imatge de detall del logotip del Món Màgic de les Muntanyes 2022-2023
    Imatge de detall del logotip del Món Màgic de les Muntanyes 2022-2023
  • Portada del full de mà del programa del Món Màgic de les Muntanyes 2022-2023
    Portada del full de mà del programa del Món Màgic de les Muntanyes 2022-2023

Mostrar formulari de contacte