Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Mundial 2013 d'esquí per a discapacitats serà a la Molina

El Mundial 2013 d'esquí per a discapacitats serà a la Molina

S'incorpora un nou test per a la possible candidatura als Jocs d'Hivern del 2022

Esquí adaptat
Esquí adaptat
04/02/2010 19:50

La Molina organitzarà l’any 2013 els Campionats del Món IPC d’esquí alpí per a discapacitats. La notícia s'ha fet pública en el transcurs de la disputa a l’estació cerdana, aquest cap de setmana passat, de la Copa d’Europa de la modalitat.

En l’acte central de la competició, l’alcalde d’Alp, Cosme Ruaix, es va felicitar per la nominació per al Mundial 2013 i va recordar l’experiència organitzativa adquirida pel municipi durant els darrers anys, amb proves de la Copa d’Europa i també, l’any passat, de la Copa del Món d’esquí adaptat.

Alhora, la cita pot ser un nou test de cara a la possible candidatura de Barcelona als Jocs d’Hivern del 2022, atès que la nominació inclouria automàticament l'organització dels Paralímpics. Tot i això, actualment el gran repte per a La Molina és la celebració, l'any vinent, dels Mundials de snowboard. En el mateix àmbit internacional, el dia 22 de febrer es podrà veure a l'estació cerdana una nova prova FIS de la Copa d'Europa.

L’anunci va coincidir amb la presència a la competició de la consellera catalana d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, que va esmentar les millores dutes a terme els darrers anys a la Molina per facilitar l’accés a persones amb minusvalidesa.

Un cop finalitzada la competició del cap de setmana, la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat qualificava la cita com un “èxit d’organització, participació i resultats”, atesa la presència d’una vintena de països i també els bons resultats dels esportistes catalans i de l’equip espanyol. Hi va haver podis de Jacob Guilera en la categoria asseguts i, en deficients visuals, dels grups formats per Anna Cohí i Raquel García, Jon Santacana i Miguel Galindo i Andrés Boira i Aleix Suñé. La mallorquina resident a Aran Úrsula Pueyo va obtenir un quart lloc.

A banda de la competició, la prova de la Copa d’Europa es va complementar amb una xerrada divulgativa sobre l’accessibilitat a la Cerdanya, a càrrec de l'arquitecte Enric Rovira-Beleta.

Mostrar formulari de contacte