Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El municipi de les Valls d'Aguilar acull un camp de treball internacional

El municipi de les Valls d'Aguilar acull un camp de treball internacional

Un grup de voluntaris i voluntàries d'arreu del món participa en el projecte, promogut per l'Ajuntament alturgellenc amb el suport del Servei Civil Internacional. La iniciativa es duu a terme del 7 al 20 de juliol
Noves de Segre (Foto: Ajuntament de les Valls d'Aguilar)
13/07/2016 11:40

El municipi de les Valls d'Aguilar acull del 7 al 20 de juliol el camp de treball internacional 'Vida comunitària a les muntanyes', promogut per l'Ajuntament alturgellenc amb el suport del Servei Civil Internacional de Catalunya, una entitat que es dedica a la promoció del voluntariat internacional per a la construcció de la pau.

La iniciativa, que es duu a terme per segona vegada, compta amb la presència de voluntaris i voluntàries d'arreu del món, provinents de països com Rússia, la República Txeca, Croàcia, Sèrbia o Bulgària, que conviuran durant dues setmanes amb la comunitat local, desenvolupant activitats amb els infants i donant suport a diverses tasques relacionades amb el territori. "Tot i tractar-se d'una àrea molt poc poblada, ja que hi viuen un total de 250 persones, l'esperit i el sentiment de comunitat entre els seus habitants de les Valls d'Aguilar és molt present i té molta fortalesa", expliquen des de l'organització.

Un camp de voluntariat, o camp de treball, és un projecte de feina comunitària dut a terme per un grup de 5 a 24 voluntàries i voluntaris de diferents procedències que, durant un període d'1 a 3 setmanes donen suport a un col·lectiu o associació local. És un treball traçat des de la solidaritat i el suport mutu amb l’objectiu, per una banda, d’enfortir projectes de base i transformadors, i per l’altra, de promoure la transformació social a través d’experiències d’interculturalitat i de treball cooperatiu entre les persones voluntàries.

La vida en comunitat i el contacte amb la població local són aspectes claus dels camps de voluntariat que permeten reduir distàncies entre diferents sectors de la població, compartir experiències i comprendre diferents estils de vida, hàbits i formes de veure el món. Són, en definitiva, una eina per a la construcció de la pau mitjançant la convivència intercultural, el treball i l’aprenentatge mutu.

Mostrar formulari de contacte