Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Museu de Camins recupera l'antiga bassa agrícola i la séquia que permet el reg per inundació a Vilamur

El Museu de Camins recupera l'antiga bassa agrícola i la séquia que permet el reg per inundació a Vilamur

L'aigua ha tornat a circular pels canals dels prats del poble després de trenta anys, mitjançant una formació en impermeabilització
Taller per recuperar la bassa agrícola i la séquia de Vilamur (Foto: ACN)
09/08/2022 18:20

El Museu de Camins, al municipi pallarès de Soriguera, ha recuperat l'antiga bassa agrícola i la séquia que regava per inundació els prats de la Solana i de Sant Genís de Vilamur. Aquesta antiga bassa, construïda amb pedra pedra seca i argila, i la séquia adjacent havien quedat amagades amb el pas del temps, el desús des de la dècada de 1980 i l'erosió del terreny.

Gràcies a les tasques de recuperació que han efectuat els darrers dos anys desenes de voluntaris, que han participat als camps de treball del Museu de Camins, se n'ha pogut recuperar el funcionament i ús habitual. Això ha estat possible mitjançant una formació en impermeabilització.

Després de més de trenta anys, aquest dimarts l'han posat un altre cop en funcionament. Pilar Grau, veïna de Vilamur, ha destacat la importància que tenia pels veïns del poble i ha dit que del seu bon funcionament en depenia treure herba pels animals o la producció de l'hort.

Aina Ribé, del Museu de Camins, ha explicat a l'ACN que ja fa dos anys que treballen en la recuperació d'aquest patrimoni, que havia quedat amagat per la vegetació. Aquestes tasques de recuperació també serveixen als participants dels camps de treball per conèixer maneres de treballar de fa més de trenta anys al Pallars i per mostrar als visitants del Museu de Camins uns valors que amb el temps s'estan perdent.

Mostrar formulari de contacte