Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Museu de les Papallones de Catalunya tanca les portes i es queda sense col·lecció d'insectes

El Museu de les Papallones de Catalunya tanca les portes i es queda sense col·lecció d'insectes

La manca d'acord amb l'Ajuntament de Sort ha portat els propietaris de les peces, més de 25.000, a retirar-les de l'edifici de Pujalt. Ara estudien exposar-les en una altra població del Pirineu
Museu de les Papallones de Catalunya a Pujalt (Foto: ACN/arxiu)
02/02/2018 18:45

El Museu de les Papallones de Catalunya, al poble pallarès de Pujalt, està tancat i sense data d'obertura. Un desacord en la gestió del Museu entre l'Ajuntament de Sort, titular de l'edifici, i els promotors i propietaris del fons, Alfons G. Dolsa i Maria Teresa Albarràn, han posat fi a 15 anys de funcionament de l'equipament.

El motiu principal ha estat la impossibilitat d'arribar a un acord entre ambdues parts per crear una figura legal per poder explotar i gestionar aquest museu amb totes les garanties que exigeix la normativa. Els propietaris del fons, de més de 25.000 exemplars de papallones i altres insectes, ja s'han endut la col·lecció. La voluntat de Dolsa i Albarràn és seguir al Pirineu i amb aquesta idea estan ja ultimant les negociacions per portar la col·lecció a una altra població i un nou espai.

Tot i això, l'alcalde de Sort, Raimon Monterde, sosté que "han marxat de Pujalt els promotors i la col·lecció, però el nom del museu s'ha quedat: Museu de les Papallones de Catalunya". Ara, des de l'ajuntament estan treballant per buscar-li altres usos i s'espera poder-li donar contingut els mesos vinents per mantenir-lo en funcionament.

Mostrar formulari de contacte