Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Museu de les Trementinaires es renova

El Museu de les Trementinaires es renova

La remodelació obligarà al tancament de la sala durant dos mesos
Museu de les Trementinaires
20/02/2008 10:27

El Museu de les Trementinaires de Tuixent canviarà completament el seu aspecte després que s’hi instal•li la nova museografia, en la qual hi estan treballant el museògraf Xavier Castellà i l’historiador Lluís Obiols. L’actuació consistirà en la redifinició dels espais interiors per tal de conferir una major racionalitat a aquest equipament cultural. La remodelació obligarà al tancament del museu durant dos mesos, des de després de Setmana Santa fins a la Festa de les Trementinaires, els dies 24 i 25 de maig, que és quan se’n farà la inauguració.

El museu, que ha rebut més de 50.000 visites des que es va obrir al públic el desembre de l’any 1998, serà actualitzat pel que fa a continguts amb l’aportació de dades procedents de l’estudi realitzat pel catedràtic d’Antropologia Joan Frigolé entre els anys 2002 i 2004, un treball que ja forma part de l’inventari del patrimoni etnològic de Catalunya, impulsat pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, del Departament de Cultura de la Generalitat.

El procés de remodelació del museu permetrà l’aplicació de les noves tendències museogràfiques, de tal forma que els visitants podran visualitzar el món de les trementinaires i les herbes remeieres d’una manera molt més atractiva i entenedora. L’única part del museu que gairebé no es veurà afectat pels canvis és la reproducció de la cuina d’una trementinaire de principis del segle XX, l’espai que més captiva actualment l’atenció dels visitants.

La instal•lació de la nova museografia del Museu de les Trementinaires suposarà una inversió de 55.000 euros, la qual està finançada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell amb aportacions dels programes europeus Leader Plus i Moure Muntanyes.

Mostrar formulari de contacte