Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Museu Diocesà acull una mostra de l'obra de Luis Sarabia

El Museu Diocesà acull una mostra de l'obra de Luis Sarabia

Les pintures remeten a símbols fortament arrelats a la tradició cristiana

Luis Sarabia - Pintor
Luis Sarabia - Pintor
25/07/2008 13:39

El Museu Diocesà d’Urgell acull a partir d'aquest dissabte, dia 26, i fins al final d’agost, una exposició del pintor Luis Sarabia. La mostra està integrada per una trentena d’olis sobre tela, que tenen l'espiritualitat humana com a tema central. El Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, presidirà la inauguració, a les vuit del vespre, i el director del museu, Mn. Antoni Cagigós, serà l’encarregat de presentar aquest artista, murcià de naixement i barceloní d’adopció, amb una llarga trajectòria pictòrica.

La pintura de Sarabia ha tingut des de sempre una forta càrrega simbolista, que el pintor ha alimentat com a via per a expressar allò que sacseja les seves emocions. Luis Sarabia afirma que sempre ha volgut "defugir les servituds de la fama i el protagonisme personal més enllà del que és estrictament necessari per a la difusió del seu treball". Tot i així, a més de nombroses exposicions individuals, ha participat en mostres col·lectives dedicades a Picasso i a Marc Chagall, per esmentar només dos dels grans noms de la pintura del segle XX que apareixen al seu currículum.

La seva experiència vital el va portar des d’un bon principi a interessar-se pel vessant espiritual de les persones, independentment del fet que aquesta espiritualitat es manifestés o no d’acord amb una determinada confessió religiosa. Aquesta inquietud és el que ha anat definint el traç de les seves teles i els colors de la seva paleta.

Les pintures de Luis Sarabia remeten a símbols fortament arrelats a la tradició cristiana, però també "a una concepció de l’esperit que transcendeix la materialitat de l’existència terrenal i esdevé vincle de comunió amb una concepció còsmica de la vida". El pintor utilitza sobretot tonalitats obscures, "per reflectir la foscor en què es mou l’ésser humà en el seu camí per esbrinar tot allò que té a veure amb la seva dimensió espiritual". La necessitat d’expressar-se mitjançant un estil fortament simbolista té també una explicació immediata des del plantejament vital de Sarabia. “Al capdavall, tots som un símbol de la creació”, diu el pintor.

Mostrar formulari de contacte