Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El museu diocesà del bisbat d'Urgell espera arribar aquest any als 20.000 visitants

El museu diocesà del bisbat d'Urgell espera arribar aquest any als 20.000 visitants

La direcció del museu ha posat en marxa una entrada conjunta a tot el complex catedralístic, que integra el museu, la catedral de la Seu d'Urgell, el claustre i Sant Miquel.

Museu Diocesà del Bisbat d'Urgell
Museu Diocesà del Bisbat d'Urgell
07/06/2007 09:33

Les visites al museu diocesà podrien augmentar substancialment aquest any, passant de les 16.000 que va registrar el 2006 i arribant a les 18.000 o 20.000, gràcies a l'ampliació d'horaris i a la posada en marxa d'una entrada integrada, que engloba també la catedral de la Seu d'Urgell, el claustre i l'església de Sant Miquel.

Així ho espera el seu director, Mn. Antoni Cagigós, que ha explicat que amb aquesta unificació d'entrades, el visitant que ve atret majoritàriament per la catedral també tindrà l'oportunitat de conèixer el museu.

La instal.lació acull diverses obres i frescos romànics provinents d'arreu de la diòcesi, així com peces gòtiques, del Renaixement i del Barroc, d'entre les que destaca el retaule gòtic d'Abella de la Conca, o un exemplar del Beatus del segle X, que il·lustra l'apocalipsi. La col·lecció també compta amb una butlla en papir del Papa Silvestre II de l'any 1001 que concedeix a l'església d'Urgell el privilegi d'immunitat i confirma les seves possessions, incloses les d'Andorra. Les principals singularitats del museu són que l'espai incorpora l'entorn catedralístic a través dels diversos finestrals, i que posseeix una distribució molt amena.

El museu diocesà ha organitzat per aquest estiu tres exposicions temporals d'art modern, al juliol una de pintura paisatgística de Maria Teresa Jané, a l'agost una mostra de pintura i escultura religiosa de Josep Ricard i Garriga, i al setembre una exposició d'escultura religiosa de Josep Ricard Maymir, l'autor del Sant Crist modern de la catedral de la Seu d'Urgell. Aquestes tres mostres temporals venen a complementar la resta d'obres del museu, que avarca un període de temps que va del segle X al XIX.

Un altre dels projectes que afectaran el museu del bisbat d'Urgell serà realització a partir de setembre d'un estudi de la simbologia romànica de les peces que es troben al museu i en general a tota la comarca. L'estudi anirà a càrrec de Miquel Saucó, que també ha realitzat un treball semblant a Girona.

Mostrar formulari de contacte