Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El nou dipòsit assegura l'abastiment d'aigua a la Seu durant dos dies

El nou dipòsit assegura l'abastiment d'aigua a la Seu durant dos dies

Aquest matí s’ha realitzat la connexió de la xarxa d’aigua potable amb el nou equipament, de 6.000 m3 de capacitat
Dipòsit d'Aigua Potable
14/11/2007 17:20

A partir d’avui, la Seu d’Urgell compta amb un nou dipòsit per a l’abastiment d’aigua potable a la població, amb una capacitat de 6.000 m3. La connexió de les tuberies s’ha fet avui aproximadament a les 14,30h.

Sumant la capacitat d’aquest nou dipòsit als 2.000 m3 de l’antic, la ciutat disposa ja de la possibilitat d’emmagatzemar 8.000 m3 d’aigua. Cal tenir en compte que el consum diari d’aigua a la Seu és de gairebé 3.500m3, que augmenten a 4.000m3 durant els mesos d’estiu. En base a aquestes dades, la suma de capacitat dels dos dipòsits en funcionament podria abastir d’aigua a la Seu durant dos dies.

Un equip de 8 persones, entre els quals es compten els operaris dels Serveis Municipals d’Aigua, ha treballat intensament durant tot el matí per fer possible el canvi de connexió del dipòsit vell al nou, que està ubicat també a la Costa dels Carreus, prop del Barri del Poble Sec i del nucli urbà de la ciutat. S’han canviat les tuberies, posat vàlvules noves i afegit comptadors, entre d’altres accions. Els dos dipòsits s’abasteixen per pous i per la captació del riu de Bescaran.

Segons ha declarat l’enginyer municipal, Joan Farràs, es tracta d’una obra d’una gran complexitat, que necessita ser realitzada durant les hores de sol per garantir la seguretat dels treballadors. En aquest sentit, l’Ajuntament havia sol.licitat a l’empresa encarregada de l’obra, Constructora de Calaf, que les obres es fessin durant la nit, per tal d’evitar possibles molèsties a la població. L’empresa s’hi va negar, argumentant la perillositat de treballar amb baixes temperatures i amb llum insuficient i la complexitat. Cal recordar que el lloc on es troba el nou dipòsit està envoltat de desnivells.

Tot i l’avís de tall total d’aigua durant el dia d’avui, l’empresa i l’Ajuntament van plantejar ahir a la tarda la possibilitat de deixar en funcionament un dels dos tubs que subministren aigua a la Seu. Per aquest motiu, les plantes baixes i els primers pisos d’alguns edificis han continuat rebent aigua a les aixetes. La pressió, de tota manera, ha estat inferior a la normal.

Amb previsió que el tall d’aigua pogués ser total, l’Ajuntament va subministrar dipòsits d’aigua extraordinaris a les escoles de la ciutat.

La construcció del dipòsit es va iniciar el passat mes d’abril, amb un pressupost d’1.084.000€. Les obres han comportat també la reforma d’un dels dipòsits actuals.

Mostrar formulari de contacte