Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El nou local del Banc dels Aliments s'inaugura aquest dimarts

El nou local del Banc dels Aliments s'inaugura aquest dimarts

L'immoble, al carrer dels Canonges, s'ha remodelat per fer front a l'augment de peticions d'ajuda Èxit del Gran Recapte d'Aliments a la Seu, on es dobla les aportacions de l'any passat
Banc dels Aliments de la Seu
28/11/2011 13:56

Càritas d’Urgell organitza aquest dimarts, a 2/4 de 8 del vespre, l'acte d'inauguració del nou local del projecte Aliments per la Solidaritat, al capdamunt del carrer dels Canonges. El servei també implica el Consorci d'Atenció a les Persones (integrat per l’Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal), la Creu Roja i l'ONG La Seu Solidaria.

L’acte estarà presidit per l’Arquebisbe d’Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives. El local servirà per cobrir la necessitat d’oferir una millor atenció als usuaris. La regidora de Serveis Socials de la Seu, Anna Vives, recorda que des de l'inici de la crisi han augmentat les persones que demanen ajuda per primera vegada.

Des de Càritas, el seu delegat a la Seu, Lluís Anton Nodar, constata "un augment molt important de demandes d’ajuda a causa de l’aguda crisi".

Càritas s’ha fet càrrec de l’arranjament d’aquest local, tot fent-hi una rehabilitació integral. S’han refet els sostres i la pintura, s'ha renovat la instal·lació elèctrica i s'hi ha posat aparells de refrigeració per a la conservació d’alguns aliments. El cost de les obres és de 35.000 euros que han estat assumits en bona part per l'entitat solidària del Bisbat.

S’atendran les necessitats puntuals i s’ampliarà la recollida a d’altres tipus de productes que no siguin aliments clàssics, com ara arròs o llegums. Així, també s’aprofitaran les ofertes dels grans magatzems per tal de maximitzar i distribuir els aliments frescos que es veuen obligats a llençar diàriament als contenidors.

Recapte d'Aliments

Aquesta inauguració arriba després que el cap de setmana s'ha celebrat el Gran Recapte d'Aliments de Catalunya. La Seu ha estat una de les ciutats més actives. El president de Creu Roja a l'Alt Urgell, Ramon Isidro, ha agraït la col.laboració de tota la població. Des de La Seu Solidària, Cristina Romero ha destacat que s'ha doblat la xifra d'aportacions respecte d'altres anys.

L’any 2010 es van distribuir uns 50.000 kg d’aliments recollits en diverses campanyes realitzades a la ciutat i d’excedents de la Unió Europea. Es van atendre més de 2.000 demandes de suport. Càritas d'Urgell organitza aquestes accions des del 1997.

Torna el Tió Solidari a l'Escola Albert Vives

Dins d'aquest mateix àmbit, l'Escola Albert Vives ha posat en marxa el Tió Solidari, que cada any recull productes per donar-los al Banc dels Aliments. La campanya funcionarà fins al 15 de desembre i va adreçada a alumnes, mestres i pares i mares. Des del centre han expressat el desig que l'activitat "contribueixi a millorar la situació d’algunes famílies de la nostra ciutat per tal que puguin passar unes millors festes nadalenques".

Mostrar formulari de contacte