Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El nou passaport andorrà entrarà en vigor el 6 de febrer

El nou passaport andorrà entrarà en vigor el 6 de febrer

Els documents actuals segueixen sent vàlids fins a la seva data de caducitat. Per renovar-los, cal adreçar-se al Servei de Tràmits del Govern d'Andorra
Passaport andorrà (Foto: Viquipèdia)
23/01/2017 20:26

El nou passaport andorrà biomètric de tercera generació, que incorpora mesures de seguretat internacionals, entrarà en vigor el 6 de febrer. La nova aplicació informàtica destinada a personalitzar aquests passaports estarà enllestida en aquesta data en la qual es començaran a expedir els documents.

El número de passaport variarà amb cada emissió per a un mateix titular, i estarà format per la lletra majúscula "O", seguida de set xifres. Aquesta numeració serà la utilitzada pels andorrans per als tràmits associats a desplaçaments fora d'Andorra, com poden ser les reserves de bitllet electrònic. En la llibreta també apareixerà el número tradicional del passaport, que passarà a ser el número fix d'identificació a efectes legals.

En la zona de lectura automàtica de dades personals, el passaport conserva el Número d'Identificació Administrativa (NIA) del titular, constituït per 6 xifres i una lletra, conegut també per número de cens, amb la finalitat de facilitar aquells tràmits en què és necessari acreditar-lo.

Foto en color

Els nous passaports disposaran a la pàgina on s'incorporen les dades personals i la fotografia, una impressió amb làser i color sobre una base de policarbonat, que permetrà la gravació de la fotografia del titular en color. Això permetrà una conservació més adient de la imatge, ara que la vigència dels passaports pot arribar a 10 anys. La pàgina també incorporarà un xip i dues zones, una d'inspecció visual i una altra de lectura automàtica.

A partir de l’emissió dels nous documents, les fotografies s'hauran de fer en la cabina fotogràfica especial instal·lada a les dependències del Servei de Tràmits, a la planta baixa de l'edifici Administratiu del Govern, en el mateix moment que l'interessat presenti la seva sol·licitud o bé en les cabines instal·lades en els serveis de Tràmits dels Comuns, a excepció del Comú d’Andorra la Vella, a Santa Coloma i al Pas de la Casa.

Validesa fins a la caducitat

Els passaports actuals segueixen sent vàlids fins a la seva data de caducitat. Per renovar-los, cal adreçar-se al Servei de Tràmits del Govern d'Andorra. Els andorrans residents a l'estranger s’han de posar en contacte amb el Ministeri d’Afers Exteriors.

El preu dels nous passaports serà de 43 euros pel d’una durada de 5 anys, i de 62 euros pel d’una durada de 10 anys.

Mostrar formulari de contacte