Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El nou programa Leader Alt Urgell-Cerdanya rep una trentena de sol.licituds

El nou programa Leader Alt Urgell-Cerdanya rep una trentena de sol.licituds

Avui dimecres es tanca el termini per a presentar la documentació El criteri principal per a la concessió de subvencions és el foment de l'activitat econòmica en nuclis petits
Consorci Leader Alt Urgell-Cerdanya
30/11/2011 10:30

Avui dimecres es tanca el termini per a presentar sol.licituds al nou programa europeu Leader per a l'Alt Urgell i la Cerdanya. En espera de dades definitives, des del Consorci que gestiona les subvencions s'ha avançat que es preveu superar la trentena d'expedients presentats.

Dins el programa de RàdioSeu Fem Empresa, la tècnica del Consell Comarcal de l'Alt Urgell i responsable del Leader, Mireia Font, ha destacat la varietat de propostes presentades. Entre els aspirants hi ha una empresa de gelats fets amb productes autòctons, un restaurant-formatgeria i empreses d'esports d'aventura.

Ara, el comitè tècnic avaluarà els projectes que s'adequen millor als objectius del programa Leader. El criteri més valorat és la ruralitat; és a dir, que l'empresa estigui ubicada en una població petita. D'altres factors són la contribució a l'economia local, la innovació, la protecció del medi ambient i la iniciativa de dones, joves o aturats, segons ha explicat la tècnica de l'Ajuntament de la Seu, Urgell Escribà.

Enguany es disposa d'1.169.000 euros per a destinar a les empreses que compleixin els requisits. El programa de la Unió Europea, pensat per a zones rurals amb risc de despoblament, va adreçat a tots els municipis de l'Alt Urgell i una part de la Cerdanya.

Mostrar formulari de contacte