Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pacte Nacional d'Infraestructures planteja l'arribada del tren a la Seu

El Pacte Nacional d'Infraestructures planteja l'arribada del tren a la Seu

El document preveu la prolongació de la línia ferroviària de la Pobla fins a la capital urgellenca L'alcalde Batalla veu més oportunitats en la connexió de tren de la Seu fins a Lleida

Aeroport de la Seu
Aeroport de la Seu
17/08/2009 17:40

La Generalitat de Catalunya, a través del departament de Política Territorial, vol impulsar un Pacte Nacional d’Infraestructures que contempli totes les actuacions en matèria de carreteres, ferrocarrils, aeroports, residus i línies elèctriques a executar abans del 2020. Per aquest motiu, el document s’ha enviat a partits polítics (CIU i PP) i a agents socials perquè s’afegeixin a la iniciativa. La prolongació de la línia de la Pobla fins a la Seu és una de les obres que preveu el document en relació amb el Pirineu.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha fet una valoració positiva de la iniciativa, tot i que ha puntualitzat que caldria sospesar d'altres opcions per fer arribar el tren a la capital alturgellenca. Així, proposa no oblidar la possibilitat d'unir la Seu amb Lleida a través d'una línia ferroviària paral.lela al riu Segre. "Així es facilitaria la connexió amb l'AVE i es dotaria de potencial aquesta infraestructura", conclou. I és que Batalla convida a la Generalitat a tenir en compte que el projecte de l'arribada del tren a la ciutat "ha de ser un projecte rendible i atractiu per als usuaris". "Això no s'aconseguirà amb un recorregut que no es dinamitzi", avisa. I assevera: "Les comunicacions al territori són imprescindibles i s'ha de triar bé quina és la millor proposta per a la zona".

El Pacte Nacional d'Infraestructures també preveu invertir 3 milions d’euros a l’aeròdrom del Pirineu, a l’Alt Urgell. Política Territorial dedicarà enguany aquesta quantitat a obrir la instal.lació. A més a més, el document contempla la conversió en tren tramvia de la línia de la Pobla, i inversions de condicionament a la C-14, entre Tàrrega i Adrall.

Mostrar formulari de contacte