Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement es presenta a la Seu d'Urgell

El Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement es presenta a la Seu d'Urgell

Un debat obert al CETAP ha mostrat la importància d'aquest acord per definir el futur del món universitari, la recerca, la innovació i l'empresa. Entre les demandes de l'Alt Pirineu hi ha facilitar més l'accés als estudis i adaptar l'oferta formativa al territori

El Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement es dóna a conèixer a la Seu d'Urgell
El Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement es dóna a conèixer a la Seu d'Urgell
29/10/2019 20:15

El CETAP de la Seu d'Urgell ha acollit aquest dimarts una reunió oberta per recollir propostes per al Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement. El debat, un dels 12 que s'han organitzat arreu de Catalunya, també servia per presentar aquesta estratègia que ha de definir el futur disseny del món universitari, la recerca, la innovació i el món empresarial.

A l'acte hi ha intervingut la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, que ha remarcat la importància d'aquest acord per a aspectes pràctics del món formatiu, tecnològic o econòmic. La representant de la Generalitat creu que cal trobar recursos per revertir problemàtiques com ara la despoblació i l'envelliment, les quals també influeixen en aquests àmbits vinculats al coneixement.

Amorós ha esmentat, com a exemple, el debat sobre les beques a estudiants de l'Alt Pirineu, per tal que siguin més flexibles i no es limitin a transport i habitatge sinó que també incloguin les matrícules, que els darrers anys s'han encarit. D'altra banda, la delegada pirinenca ha animat a la participació del màxim possible de sectors socials, entre els quals ha esmentat també els emprenedors, la sanitat i els habitants de l'Alt Pirineu en general.

La regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de la Seu, Núria Tomàs, ha valorat com "una oportunitat molt important" el fet de tenir aquest debat a la Seu i facilitar així que la gent que viu permanentment al Pirineu aporti propostes sobre com s'ha de dissenyar aquest pacte, especialment en aquells aspectes en què les comarques pirinenques tenen problemàtiques diferents a les de les àrees urbanes.

Tomàs, per exemple, ha posat l'accent en la necessitat no només de portar estudis superiors al territori sinó també en facilitar el màxim possible que es pugui cursar tota mena d'estudis des d'aquí, tot aprofitant les noves tecnologies. També considera necessari, a banda d'ampliar l'oferta, adaptar-la a les necessitats econòmiques, laborals i socials de l'Alt Pirineu.

Mostrar formulari de contacte