Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pallars Jussà és la comarca catalana amb més custòdia de territori

El Pallars Jussà és la comarca catalana amb més custòdia de territori

03/06/2010 18:04

L'Associació Estació Biològica del Pallars Jussà, en col·laboració amb l'entitat Grimpada, ha signat set acords de custòdia per poder gestionar diverses finques i fer-hi millores ecològiques i de valorització, a més de la dinamització socio-econòmica del sud de la comarca.

Aquests set acords s'han signat amb els Ajuntaments de Llimiana, el Castell de Mur i particulars. Afecten unes 585 hectàrees. D'aquesta manera la comarca del Pallars Jussà segueix essent la zona amb més territori de custòdia, amb un total de 59.982 hectàrees de les 211.337 que hi ha a tot Catalunya.

Entre les principals activitats que portarà a terme l'estació Biològica als terrenys cedits per propietaris o Ajuntaments destaca la gestió de la cova dels Muricecs de Lliminana, la creació d'un camp de tir de bosc, un camp d'orientació i geocàtxing i la recuperació de cinc itineraris de natura nous i un d'històric.

Jordi Castilló, tècnic de l'Estació Biològica del Pallars Jussà, ha dit que la custòdia al Pallars Jussà és "un projecte local per a la gent del territori i per fomentar el turisme de natura". També ha afegit que el Jussà és una comarca que en molt pocs quilòmetres té molta diversitat de natura.

Mostrar formulari de contacte