Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pallars Jussà aspira a ser declarat Geoparc per la Unesco durant el 2015

El Pallars Jussà aspira a ser declarat Geoparc per la Unesco durant el 2015

La comarca vol aprofitar el seu patrimoni geològic i paleonotològic per atraure visitants i esdeveniments
16/12/2014 18:11

Un grup d'agents claus per la consecució del segell de qualitat Geoparc, un model de desenvolupament rural avalat per la Unesco, ha visitat la Conca de Tremp per conèixer de primera mà la zona.

L'Ajuntament de Tremp és el promotor d'aquesta candidatura, que es presentarà aquest any vinent i que es basa en la riquesa geològica i paleontològica de la comarca i la dinamització turística que pot suposar. El municipi ha organitzat darrerament nombroses accions i activitats relacionades amb aquesta ciència, com ara el concurs de fotografia Paisatges del Passat, un curs de Geoturisme i unes Jornades de Microedafologia. L'alcalde, Víctor Orrit, ha dit a l'ACN que ''ara és el moment oportú de fer un pas endavant i assentar les bases per presentar la candidatura a la Unesco per optar a la distinció de Geoparc''.

De fet, els convidats han coincidit a destacar que la zona té tots els elements que ha de tenir per ser Geoparc. Com a punts forts destaquen la geologia, les activitats programades relacionades amb aquest àmbit i l'interès de les institucions. Tant Ángel García Cortés, cap de l'Àrea de Patrimoni Geològic i Miner de l'IGME; com Antoni Roca, director general adjunt de l'ICGC, i Àngel Galobart, cap del Grup de Recerca del Mesozoic de l'ICP, han posat de manifest la seva implicació en aquest projecte i han destacat els aspectes positius d'aquest certificat.

Aquests representats de diferents organismes han explicat que no es pretén protegir espais limitant-hi l'activitat humana, sinó aprofitar la riquesa geològica de la zona per contribuir al desenvolupament rural sostenible i a l'aprofitament dels seus recursos, de manera que se'n garantiria la preservació pel seu profit econòmic.

Aquesta candidatura es prepararà durant el 2015 per poder-la presentar durant aquest mateix any. Joan Poch, que serà la persona responsable de documentar i organitzar la candidatura, ha exposat els motius pels quals el Pallars Jussà pot esdevenir Geoparc.

Mostrar formulari de contacte