Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pallars Jussà confirma el suport a la vegueria pirinenca

El Pallars Jussà confirma el suport a la vegueria pirinenca

El Consell Comarcal pallarès reitera el posicionament expressat el març passat, quan va aprovar per unanimitat una moció a favor S'afegeix a l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà, els ajuntaments de la Seu i Tremp i els municipis cerdans del Baridà
Vegueria de l'Alt Pirineu i Aran
05/01/2010 09:30

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha confirmat durant les darreres hores el seu ple suport a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran. La comarca ha reiterat el compromís adquirit el mes de març passat, quan el ple del Consell va aprovar per unanimitat una moció a favor de la nova divisió territorial.

En el text es justifica el suport "per tal que les comarques del Pirineu tinguin la seva pròpia veu davant de l’administració", alhora que es considera que "permetrà una major proximitat cap a la ciutadania d’aquests territoris". Així, malgrat que el Pallars Jussà és la comarca pirinenca més propera a Lleida, la moció remarca que "la geografia, la meteorologia i l’economia diferencien les comarques del Pirineu de la resta de comarques de la província de Lleida", i que "aquestes característiques peculiars necessiten una resposta, que es considera que serà més acurada a partir de la futura divisió territorial que plantegen les vegueries".

A més a més del Pallars Jussà, també han demanat la vegueria, a escala comarcal, els consells de l'Alt Urgell, que ho va fer de manera unànime la setmana passada, i del Pallars Sobirà, que va impulsar una moció en el mateix sentit el febrer passat. El projecte de l'Alt Pirineu també té el suport massiu de dos dels principals municipis del territori, la Seu i Tremp.

El bloc contrari a la nova divisió l'encapçala la Val d'Aran, que exigeix quedar al marge de la vegueria. També s'hi ha expressat en contra el Consell Comarcal de Cerdanya, tot i que en aquest cas no hi ha unanimitat, ja que els municipis de Montellà i Martinet i de Lles defensen l'Alt Pirineu, mentre que el d'Alp manté les portes obertes a la proposta. Finalment, el consell de l'Alta Ribagorça ha demanat l'ajornament del procés.

 

Més informació sobre totes les darreres novetats del debat de les vegueries, a la secció de Política de radioseu.cat

Mostrar formulari de contacte