Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pallars Jussà convoca la I Beca de recerca Mossèn Jesús Castells

El Pallars Jussà convoca la I Beca de recerca Mossèn Jesús Castells

14/06/2011 11:52

El Consell Comarcal del Pallars Jussà, l'Ajuntament de Tremp i l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han convocat conjuntament la I Beca de recerca Mossèn Jesús Castell, dotada amb 3.000 euros. Aquesta beca té l'objectiu de promoure el desenvolupament, la divulgació i el foment de la cultura a la comarca del Pallars Jussà i, en especial, la seva història.

Mossèn Jesús Castells i Serra (Vilamolat de Mur 1929-la Seu d'Urgell 2006) fou canonge de la catedral de Santa Maria d'Urgell i destacà pel seu interès i els seus treballs per a la recuperació i la preservació del patrimoni cultural. Va ser autor del Martirologi d'Urgell i va col·laborar amb estudiosos i investigadors.

La gran passió de Mossèn Jesús Castells fou la història, que li va inculcar el seu pare, Josep Castells i Bigorra, el qual ja havia iniciat la tasca de salvaguarda del patrimoni documental de la comarca del Pallars Jussà. Mossén Jesús Castells continuà la feina de recollida i classificació de la documentació custodiada a Casa Josep de Vilamolat de Mur i destacà al llarg de tota la seva vida per haver difòs la cultura popular del Pirineu.

Mostrar formulari de contacte