Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pallars Jussà endega una campanya per combatre el despoblament

El Pallars Jussà endega una campanya per combatre el despoblament

L'acció vol posar en valor entre els joves els punts a favor per quedar-se i desenvolupar la seva vida a la comarca. Entre aquests al·licients destaquen la creació de llocs de treball en base als recursos locals i la major qualitat de vida
Campanya al Pallars Jussà per potenciar que el jovent s'hi quedi a viure
06/08/2021 14:35

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha presentat la campanya 'Jo trio el Jussà. Una terra ON', amb què vol ajudar a combatre la despoblació, especialment, posant en valor els avantatges de viure en aquesta comarca enfront de l'opció de marxar a àrees urbanes. L'acció s'adreça especialment a la gent jove, amb l'objectiu que valorin més els elements positius que té viure en un entorn rural i també els recursos propis que ofereix la comarca i que poden generar llocs de treball.

Per dur a terme la campanya, s'ha entrevistat persones representatives del Jussà que estan relacionades amb el progrés, la modernització i el desenvolupament local, per tal de donar a conèixer què s'està fent i què es pot arribar a fer, tot "fent valdre les fortaleses de la comarca". El missatge es divulgarà en xarxes socials, entitats locals i cartells publicitaris.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, considera "un encert" la temàtica d'aquestes accions, ja que aprofiten una de les oportunitats que la pandèmia ha posat en relleu: el retorn o l'arribada al medi rural per trobar-hi una millor qualitat de vida. Mullol ha ressaltat que aquestes accions formen part d'un projecte presentat als premis de l'ACM (Associació Catalana de Municipis) i que han estat un dels tres ens locals de Catalunya premiats, amb la qual cosa han aconseguit el 33% del finançament total del projecte 'Oportunitats per a les persones, impuls al territori'.

El Consell potencia així projectes emergents basats en la innovació o transformació de productes, el patrimoni natural, paisatgístic i històric i també la qualitat de vida i la tranquil·litat de què es gaudeix en aquesta part de l'Alt Pirineu. Els protagonistes de la campanya són "el reflex d'un èxit basat en el creixement professional, l'arrelament a la terra i les oportunitats que ofereix el territori", indiquen.

Per a les accions previstes s'ha coordinat diverses àrees del Consell Comarcal, com ara Joventut, Ateneus Cooperatius, projectes singulars, serveis socials, el 'Projecte les 7 Comarques' i l'entitat Pallars Actiu, juntament amb els tècnics del programa de reactivació econòmica finançat pel SOC.

Mostrar formulari de contacte