Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pallars Jussà planteja un Camí Natural a l'entorn del Congost de Montrebei

El Pallars Jussà planteja un Camí Natural a l'entorn del Congost de Montrebei

La iniciativa s'ha presentat a la subdelegada del Govern estatal a Lleida, Inma Manso, que creu que el projecte pot finançar-se a través del Ministeri d'Agricultura
Reunió entre Constante Aranda i Inma Manso (Foto: Subdelegació del Govern a Lleida)
17/05/2017 13:39

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha plantejat aquest dimecres a la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, la necessitat d'habilitar un nou Camí Natural (CN) a l'entorn del Congost de Mont-rebei i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i entre els termes municipals de Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà) i Sort (Pallars Sobirà).

El nou camí natural té una longitud d’uns 70 km, dels quals uns 30 serien de nou traçat i la resta aprofitarien antigues vies pecuàries. La inversió està pressupostada en dos milions d'euros. La via connectaria el Camí Natural 40, de Montfalcó al Congost de Mont-rebei, i el Camí Natural 30, entre Sort i laVall d'Àssua.

El seu projecte té l'origen en una visita que responsables de la comarca pirinenca van realitzar a Fitur, on se'ls va informar sobre l'existència d'un programa que permet finançar la construcció de camins rurals i dins el qual, especialment, es prioritzen les connexions entre vials ja existents. El cas del projecte que s'ha plantejat, la petició s'ajusta als continguts i per això s'ha presentat la subdelegació.

Fons estatals

El Programa 414B de Desenvolupament del Medi Rural del Ministeri d'Agricultura inclou un subprograma específic de Foment de la Inclusió Social, el Desenvolupament Econòmic i la Diversificació econòmica de les zones rurals en què es contemplen actuacions de millora de xarxa viària i infraestructures. Així, amb l'objectiu d'afavorir el desenvolupament del medi rural i mantenir les activitats agrícoles, ramaderes i forestals, es finança la construcció i millora de vies pecuàries i la conversió de camins d'aquest tipus actualment en desús, senders de ribera, camins de sirga o traçats ferroviaris en el que s'anomena Camí Natural.

Com a Camí Natural s'entén tot itinerari apte per a la pràctica del senderisme, el ciclisme, les excursions a cavall o l'excursionisme, que utilitza traçats antics per convertir-los en recursos turístics.

La subdelegada Inma Manso ha reconegut l'interès del projecte i s'ha compromès a tramitar-lo tant aviat com sigui possible. Ja es disposa de la memòria valorada que permet que els seus promotors programin els treballs previstos per fases. "Amb una divisió per terminis, sempre és més fàcil aconseguir fons per a iniciar l'execució de les obres", ha indicat Manso.

Mostrar formulari de contacte