Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pallars Sobirà aspira a acollir futures edicions del Doctor Music Festival

El Pallars Sobirà aspira a acollir futures edicions del Doctor Music Festival

Els alcaldes reiteren les crítiques a la gestió de l'ACA, a qui acusen de no haver facilitat una solució. La Diputació destinarà els 200.000 euros previstos per a l'esdeveniment a mesures per reduir el risc d'aiguats a la comarca
Reunió dels alcaldes del Pallars Sobirà amb la presidenta de la Diputació (Foto: ACN)
03/04/2019 10:55

Els alcaldes del Pallars Sobirà no renuncien a acollir futures edicions del Doctor Music Festival, ja sigui a Escalarre o bé en un altre emplaçament de la comarca. Després que es confirmés que l'esdeveniment es trasllada a Montmeló, aquest dimarts al vespre els batlles han assegurat que no es resignen i que des d'ara es marquen l'objectiu d'acollir el festival l'any vinent o bé el 2021. 

En la seva compareixença per valorar el trasllat, el president del Consell Comarcal del Sobirà, Carles Isús, s'ha refermat en les crítiques dels alcaldes a la gestió duta a terme per l'Agència Catalana de l'Aigua, no només amb el Doctor Music Festival sinó també amb l'actual mal estat de neteja de les lleres dels rius. Segons Isús, "quan hi ha un projecte, hi ha d'haver voluntats de totes les parts", i ha matisat que "la promotora l'han posada tota i més i, a més, ha posat diners, però l'administració també ha de posar voluntat, i en el cas de l'ACA, l'hem trobada a faltar", ha sentenciat. Isús ha lamentat que "després de 26 reunions (l'ACA) no hagin estat capaços de buscar la solució per tenir un informe que, amb una sèrie de condicionants, no hagués impedit el Doctor Music".

El dirigent del Consell Comarcal ha confirmat que encarregaran un informe extern, per poder-lo comparar amb l'elaborat per l'ACA, i que "si aquest informe diu que, minimitzant els riscos, el perill per a les persones no hi era" no descartem "emprendre accions judicials" contra aquest organisme de la Generalitat, perquè "quan hi ha una pèrdua econòmica, hi ha un responsable". En aquest sentit, tot i ser conscients que l'actual normativa és més restrictiva, els alcaldes reclamen precisament "canviar la normativa o introduir paràmetres que prevegin la singularitat de les comarques de muntanya".

Els ajuntaments pallaresos conclouen que a la comarca hi ha "enuig, desil·lusió i desencant" després de l'anunci oficial del trasllat del Doctor Music Festival al Circuit de Montmeló, perquè consideren que "l'essència del Doctor Music és al Pallars". De fet, alguns seguidors del festival fins i tot han expressat a les xarxes socials que no hi volen assistir si no es fa a les Valls d'Àneu. Carles Isús insta el Govern a "buscar mesures necessàries per incidir amb una normativa que no només impedeix fer un festival sinó moltes altres activitats a la comarca, i fins i tot posa en qüestió algunes activitats ja existents".

La Diputació ofereix col·laboració als ajuntaments

La Diputació de Lleida s'ha compromès a invertir els 200.000 euros que havien d'anar destinats als municipis per a la celebració Doctor Music a finançar, en part, la instal·lació de diferents solucions tecnològiques com ara radars meteorològics o sensors de riu que permetin minimitzar els riscos davant de possibles aiguats. A més, també destinarà recursos a promocionar la comarca.

La presidenta de la Diputació , Rosa Maria Perelló, ha traslladat als alcaldes el compromís que la institució invertirà per "millorar les mesures i protocols de seguretat per a la gestió dels riscos d'inundabilitat a la comarca", per tal que aquestes millores tecnològiques puguin permetre dur a terme no només el Doctor Music Festival sinó també d'altres activitats. Per Perelló, "quan una empresa esmerça tants recursos en organitzar un festival després de vint anys, segur que no té a la seva ment de fer-lo una sola vegada".

Segons la presidenta, la marxa del Doctor Music ha sigut "una situació molt dura", però ha demanat no perdre "un punt d'optimisme", en el sentit que s'ha arribat "a un acord per treballar plegats" per tal que "si aquest Doctor Music no se celebra l'any 2019, es pugui fer un altre any". La inversió consignada al pressupost de la Diputació per al festival, de 200.000 euros, es destinarà ara a elements que permetin millorar la seguretat, o almenys "minimitzar", els possibles riscos, com ara a la instal·lació de sensors de rius o radars meteorològics.

A més a més, la Diputació implementarà noves campanyes de promoció turística del Pallars, amb l'objectiu d'intentar pal·liar la repercussió negativa que ha suposat la marxa del festival. En aquest sentit, Perelló ha dit que, "si bé s'ha perdut enguany un festival, s'han de potenciar la resta de múltiples i diversos esdeveniments que s'organitzen en aquest territori", és a dir, "posar en valor el que tenim i no el que hem perdut".

Mostrar formulari de contacte