Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pallars Sobirà celebra els 25 anys de ràfting al Pirineu

El Pallars Sobirà celebra els 25 anys de ràfting al Pirineu

Artur Mas ha presidit la festa tot fent un descens per la Noguera Pallaresa Els esports d'aventura s'han convertit en una de les principals activitats econòmiques de la zona

Ràfting - 25 anys
Ràfting - 25 anys
11/08/2011 16:42

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha encapçalat la jornada de celebració dels 25 anys d'esports d'aventura al Pirineu. Mas s'ha sumat a la festa fent un descens en ràfting, acompanyat pels alcaldes de Sort, Rialp i Llavorsí i pel delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins.

Les autoritats han baixat un tram del riu de 18 quilòmetres entre Llavorsí i Sort que ha durat unes dues hores. El president ha elogiat les aigües de la Noguera Pallaresa i ha animat els ciutadans a fer turisme al Pirineu. D'altra banda, ha manifestat la disposició del Govern d'ajudar les estacions d'esquí amb "dificultats serioses".

El ràfting va arribar al Pallars Sobirà el 1986 i des d'aleshores s'ha convertit en una de les principals activitats econòmiques de la comarca, que és una de les millors zones d'Europa per a aquest esport. Des del 1992 també es pot practicar al canal olímpic del Parc del Segre, a la Seu. Els esports d'aventura s'han complementat perfectament amb l'esquí per disposar d'una oferta d'activitats de natura durant tot l'any.

Mà ferma amb els casos de frau als PIRMI

Durant la visita al Pallars Sobirà, Artur Mas també ha estat preguntat per diversos temes d'actualitat general. El més candent, la polèmica pels ajuts del pla de Renda Mínima d'Inserció (PIRMI). El president s'ha mostrat contundent i ha advertit que perseguiran tots els casos de frau, ja que considera que si no es depura aquestes irregularitats no hi haurà diners per pagar a les persones que realment necessiten l'ajuda.

A nivell purament polític, Mas ha valorat positivament l'oferiment d'Oriol Pujol per ser el número 2 de CiU a les eleccions al Congrés. Tanmateix, el secretari general de CDC ha advertit que cal respectar els processos d'elecció de la federació.

Mostrar formulari de contacte