Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pallars Sobirà estudia demandar l'ACA per danys i perjudicis

El Pallars Sobirà estudia demandar l'ACA per danys i perjudicis

Els alcaldes encarregaran un estudi per quantificar la pèrdua econòmica que suposa no acollir el Doctor Music Festival i per reclamar-la a l'ens públic. També han acordat demanar una reunió amb Quim Torra i amb tots els consellers
Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà (Foto: ACN)
02/04/2019 12:50

El Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà estudiarà presentar una demanda contra l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per danys i perjudicis, després que aquest ens de la Generalitat no ha autoritzat la celebració del Doctor Music Festival a Escalarre, arran d'una denúncia dels grups ecologistes IPCENA i Rius amb Vida.

Per poder-ho fer, primer els ajuntaments de la comarca demanaran personar-se i poder tenir accés a l'expedient per posteriorment encarregar "un informe contradictori extern" i així estudiar la possibilitat de demandar l'ACA. El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha explicat a l'ACN que no poder acollir el festival els ha suposat "un greuge econòmic molt important". Isús ha indicat que, de fet, s'estudiarà amb xifres la repercussió per al Sobirà, per després poder tirar endavant la reclamació als jutjats i quantificar el dany econòmic que hauria d'assumir l'ACA.

Malestar per les limitacions a activitats econòmiques

El Consell d'Alcaldes que s'ha celebrat aquest dilluns a Sort ha acordat també "exigir" al Govern una reunió amb el president Quim Torra i amb tots els seus consellers. El primer objectiu de la reunió amb l'executiu ha de ser "demanar explicacions" dels motius que han portat a l'ACA no autoritzar el festival.

En la mateixa reunió també es vol tractar altres problemàtiques que afecten la comarca i al seu desenvolupament, especialment pel que fa a les limitacions imposades per diverses normatives de protecció, inundabilitat o bé urbanisme. Els alcaldes creuen que "l'estricta" lectura que s'ha fet de la normativa per no atorgar els permisos per la celebració del Doctor Músic marca un precedent, i conclouen que el futur de la comarca "està hipotecat". Isús matisa que no volen "incomplir" la llei, però que sí que volen "emparar-se" en ella per defensar-se.

Pel que fa a la decisió de deixar de pagar el cànon de l'aigua a l'ACA, aquesta opció ha quedat posposada perquè els podria "ocasionar més inconvenients amb l'administració que beneficis".