Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pallars Sobirà recicla 15.000 quilos de plàstics, malles i cordes de les explotacions ramaderes

El Pallars Sobirà recicla 15.000 quilos de plàstics, malles i cordes de les explotacions ramaderes

El Consell Comarcal vol conscienciar els ramaders perquè no s'aboqui les restes de les paques d'herba. A la campanya hi han participat 40 pagesos
Recollida de restes de paques d'herba al Pallars Sobirà (Foto: ACN)
13/06/2018 09:17

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà, per segon any consecutiu, ha realitzat una campanya per conscienciar els ramaders de la necessitat de reciclar els plàstics d'ensitjar, les malles i les cordes de les paques d'herba i d'aquesta manera evitar que vagin a l'abocador. En total hi han participat 40 explotacions ramaderes havent recollit prop de 15.000 quilos de residus.

D'una banda es recull bosses grans plenes de malla i cordes d'embalar i de l'altra bosses amb plàstics i fil adherent d'ensitjar. La voluntat de l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal és posar ordre a les explotacions ramaderes pel que fa a la gestió dels residus i per l'altra aconseguir una millora ambiental.La temporada 2016-2017 es van reciclar 12.700 quilos de plàstics i a la campanya hi van  participar 28 explotacions ramaderes.

El Consell Comarcal ha informat a l'ACN que dóna dues opcions als ramaders; recollida a l'explotació dels sacs de plàstics o portar-los a la deixalleria de Sort o d'Esterri d'Àneu. El preu que es cobra al ramader va des de 2,5 euros un sac petit portat a la deixalleria a 10 euros un sac gran recollit a l'explotació per part dels operaris de la deixalleria.

L'Alta Ribagorça va ser pionera a Catalunya en la recollida de residus de plàstics a les explotacions ramaderes donant resposta al problema que suposa pels ramaders el tractament dels plàstics procedents de l'ensitjat, ja que aquests tipus de residu no tenien una gestió correcta. El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça realitza aquest servei des del 2012. La temporada anterior va recuperar un total de 15.000 quilos de plàstics dels ensitjats.

Mostrar formulari de contacte