Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pallars Sobirà vol posicionar-se com a destí de pesca de truita a nivell estatal i europeu

El Pallars Sobirà vol posicionar-se com a destí de pesca de truita a nivell estatal i europeu

S'està construint a Llavorsí i Escaló dos canals d'alevinatge per repoblar el Noguera Pallaresa
29/01/2015 10:54

El riu Noguera Pallaresa és conegut arreu per la pràctica dels esports d'aventura, però anteriorment era un referent per al món de la pesca. Arribaven al Pallars Sobirà pescadors de tot l'Estat i de diferents llocs d'Europa, bàsicament de França, per pescar truita. Tanmateix, el descens d'exemplars va anar acompanyat de la davallada d'aficionats.

Ara, amb l'objectiu de tornar a posicionar la comarca com a destí de pesca de truita en l'àmbit estatal i europeu, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà està construint a Llavorsí i Escaló dos canals d'alevinatge de truita del país per poder repoblar el Noguera Pallaresa. Els ous es portaran de França, on se'ls ha garantit qualitat genètica i sanitària.

Les obres han començat aquesta setmana i està previst que estiguin enllestides aquesta primavera. El canal d'alevinatge que s'està construint a Llavorsí finalitzarà el projecte que va iniciar la Societat de Pescadors fa uns anys i no es va poder acabar per manca de finançament. Paral·lelament, es construirà una infraestructura similar a Escaló.

Repoblació garantida durant un període mínim de 5 anys

Els dos canals que es construeixen estan ubicats a tocar del Noguera Pallaresa i podran subministrar alevins per repoblar amb truita mediterrània també a les capçaleres dels rius. El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, explica que l'objectiu és tornar a trobar l'equilibri mediambiental que s'ha perdut als rius pallaresos i intentar buscar un segell de qualitat.

La construcció dels canals d'alevinatge va a càrrec del Consell Comarcal. Els encarregats de la seva gestió seran les Societats de Pescadors de la comarca. Aquestes obres suposen una inversió d'uns 100.000 euros i es finançaran gràcies a un ajut Leader i una aportació de la companyia Endesa.

Segons informa l'ACN, el proveïdor dels ous de truita mediterrània és una empresa francesa que ha garantit el subministrament necessari per repoblar els rius del Pallars durant un període mínim de 5 anys.

Mostrar formulari de contacte