Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El pantà de Rialb ha seguit reduint la seva reserva i ja només conserva el 5% de la capacitat

El pantà de Rialb ha seguit reduint la seva reserva i ja només conserva el 5% de la capacitat

Bona part de la resta d'embassaments de la conca del Segre també han continuat amb la pèrdua d'aigua malgrat les darreres pluges. El d'Oliana està al 42%
La cua del pantà de Rialb a Bassella, pràcticament sense aigua, aquesta setmana passada (Foto: ACN)
29/08/2022 16:25

Les reserves als embassaments de la conca del Segre, que des de fa setmanes es troba en situació d'emergència hidrològica, segueixen a la baixa tot i les darreres pluges. Al de Rialb, malgrat les queixes dels municipis de la zona, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre l'ha seguit buidant i a data d'avui ja l'ha deixat amb només 21 hm3 (el 5,21% de la seva capacitat), mentre que Oliana disposa de 35,9 hm3 (42,59%).

La CHE, de fet, preveu seguir mantenint una sortida d'aigua per "cobrir els consums del cabal ecològic", però també per enviar aigua als canals d'Urgell i de Segarra-Garrigues, cosa que provoca que el nivell baixi més ràpid. Quan s'arribi a la quota mínima d'explotació de la captació del Segarra-Garrigues, la voluntat de la CHE encara és acabar la campanya de reg i seguir garantint els proveïments que depenen del d'Urgell amb l'aigua disponible a Oliana.

L'organisme de conca confia que les darreres pluges també contribuiran a poder garantir la campanya de reg al canal d'Urgell com a mínim, fins a mitjan setembre, segons ha explicat Ramón Lúquez, cap d'explotació de la CHE. Habitualment, la campanya de reg en aquest canal s'allargava fins a finals de setembre.

La caiguda de reserves de Rialb va portar a aturar l'activitat de la central hidroelèctrica que hi ha a la presa d'aquest embassament. Acciona es va veure obligada a parar motors el 24 d'agost, per primer cop des de l'any 2009. L'aturada es va fer a petició de la CHE.

La situació, tant a la Noguera Pallaresa com Ribagorçana, és millor que a la conca del Segre. Tot i que les reserves als embassaments també cauen, ho fan més lentament i, a més, disposen d'un major volum d'aigua acumulada. Amb vista al nou any hidrològic, l'organisme espera que les precipitacions ajudin a recuperar en part els nivells dels embassaments, segons ha dir el responsable de la CHE.

Mostrar formulari de contacte