Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El pantà de Rialb, novament a prop del màxim

El pantà de Rialb, novament a prop del màxim

Tot i el recent buidatge, la pluja i el nou desgel han posat la presa al 83% de la capacitat Aquest mes passat es van completar les proves de seguretat en les quals es va superar el límit d'ompliment

Pantà de Rialb, ple
Pantà de Rialb, ple
18/05/2010 12:38

L'embassament de Rialb ofereix novament aquests dies un aspecte impactant, amb les reserves gairebé al màxim. Tot i que ara fa pocs dies es va iniciar un buidatge un cop completades les proves de seguretat, la pluja i el nou desgel dels darrers dies ha fet que la presa estigui ara al 83% per cent de la capacitat, que és de més de 400 hectòmetres cúbics.

La setmana passada, el pantà va rebre de cop 40 Hm3 d'aigua. Cal recordar que el mes passat es van completar les proves de càrrega, que havien suposat que se superés excepcionalment el límit previst. Han calgut deu anys perquè es pogués completar aquest procés de seguretat, ja que els anys anteriors la sequera ho havia impedit.

De la seva part, el pantà d'Oliana també està molt ple, amb unes reserves del 89% sobre una capacitat total de 101 Hm3. A més a més, cal tenir en compte que aquest mes encara ha nevat i aquesta reserva d'aigua arribarà més endavant als rius.

Mostrar formulari de contacte