Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El pantà d'Oliana, punt negre de la pesca furtiva

El pantà d'Oliana, punt negre de la pesca furtiva

Els pescadors federats denuncien que la crisi ha fet revifar l'activitat il.legal als rius i embassaments En alguns casos els autors són d'origen xinès, llatinoamericà o romanès i reintrodueixen mètodes extingits  

Pantà d'Oliana
Pantà d'Oliana
26/07/2011 10:34

El pantà d'Oliana és un dels punts negres de l'increment de la pesca furtiva, un fenomen que s'atribueix a l'actual crisi econòmica. Els pescadors federats denuncien que cada cop hi ha més persones que pesquen sense llicència.

Segons ha exposat l'entitat Amics d'Oliana, en base a una informació del diari El Punt, en alguns casos els autors només ho fan per a consum propi, però en d'altres després venen el gènere sense cap control sanitari. 

A més a més d'Oliana, la situació s'ha detectat en punts com ara el pantà de Camarasa i en diverses àrees dels rius Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana. Les espècies preferides són la carpa, el barb i el lluç de riu.

Segons les mateixes informacions, els agents rurals han detectat que sovint els furtius són d'origen xinès, llatinoamericà o bé de Romania. Aquest fet també ha provocat situacions curioses com ara la reintroducció d'un mètode de pesca que ja s'havia extingit al Pirineu: el bergat, una xarxa en forma d'embut feta amb cordes d'avellaner i que va ser prohibida a principis del segle XX.

Mostrar formulari de contacte