Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El papa Francesc rep una rèplica de la talla de la Mare de Déu de Canòlich

El papa Francesc rep una rèplica de la talla de la Mare de Déu de Canòlich

Una seixantena de fidels i representants de Sant Julià de Lòria i del Bisbat d'Urgell han visitat aquest dimecres Sant Pere del Vaticà. La recepció s'emmarca en la celebració del 800 aniversari de la troballa

01/06/2023 11:00

Un grup de 60 fidels de la Parròquia de Sant Julià de Lòria i de la Diòcesi d'Urgell han visitat aquest dimecres Sant Pere del Vaticà, on han estat rebuts personalment pel papa Francesc. La jornada ha servit per fer lliurament al pontífex d'una rèplica de la talla de la Mare de Déu de Canòlich, en el marc de la celebració del 800 aniversari de la troballa de la verge.

La delegació laurediana i pirinenca era encapçalada per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, acompanyat dels cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina; el rector de Sant Julià, mossèn Josep Chisvert, i l’ambaixador d’Andorra davant la Santa Seu, Carles Álvarez Marfany.

Tal com relata la llegenda, la talla la va trobar un humil pastor del poble de Bixessarri, alertat per un ocell de colors, el dia 14 de juliol de 1223. Al lloc de la troballa, més endavant s'hi va construir el Santuari de la Mare de Déu de Canòlich, que el cap de setmana passat ha acollit un any més l'Aplec en honor a la patrona de la parròquia. Una trobada que enguany ha estat molt emotiva per aquest vuitè centenari, per al qual s'ha programat diversos actes paral·lels de celebració. La rèplica s'ha elaborat en un taller especialitzat de Barcelona "amb la màxima fidelitat amb l’original". assenyalen.

En acabar la celebració de l’audiència, a la Basílica de Sant Pere, monsenyor Vives va presidir dins la basílica, amb el grup de peregrins de Sant Julià de Lòria, la pregària Mariana que el Papa havia proposat per a tota l’Església en preparació a la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode, l'octubre vinent. De tornada a Andorra, els actes del 800 aniversari continuen i per aquest dijous s'ha programat la projecció del curtmetratge 'Tirites'.

 

  • Fidels de Sant Julià de Lòria i de la Diòcesi d'Urgell, encapçalats per l'arquebisbe Joan-Enric Vives, a Sant Pere del Vaticà (Foto: Bisbat d'Urgell)
    Fidels de Sant Julià de Lòria i de la Diòcesi d'Urgell, encapçalats per l'arquebisbe Joan-Enric Vives, a Sant Pere del Vaticà (Foto: Bisbat d'Urgell)
  • Salutació del papa Francesc a l'arquebisbe Joan-Enric Vives, a Sant Pere del Vaticà (Foto: Vatican Media)
    Salutació del papa Francesc a l'arquebisbe Joan-Enric Vives, a Sant Pere del Vaticà (Foto: Vatican Media)

Mostrar formulari de contacte