Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Papa rep l'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives

El Papa rep l'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives

Benet XVI també ha saludat personalment al Ministre d'Afers Exteriors d'Andorra, Xavier Espot En nom del Govern i del poble andorrà, Vives ha convidat el Sant Pare a visitar el Principat
Papa - Vives - Delegació andorrana
10/12/2010 14:07

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, ha estat rebut aquest divendres en audiència privada per Sa Santedat El Papa Benet XVI al Palau Apostòlic del Vaticà. La trobada ha estat motivada per la concessió, el passat dia 19 de març, del títol d’arquebisbe 'ad personam'. Monsenyor Vives ha volgut agrair al Sant Pare "aquesta deferència envers la seva persona i envers el bisbat d’Urgell i el Principat d’Andorra".

L'arquebisbe d'Urgell ha anat acompanyat a l'audiència papal pel Ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals d’Andorra, Xavier Espot; el nou Ambaixador d’Andorra prop de la Santa Seu, Miquel Àngel Canturri; Nemesi Marquès, Representant Personal del Copríncep; Mn. Josep M. Mauri, Adjunt al Representant Personal i Vicari General; Eva Descarrega, directora general del Ministeri; Joan Massa, Secretari General dels Serveis del Copríncep; Cinto Busquet, Cap de Gabinet; i Mn. David Codina.

El Copríncep ha expressat a Benet XVI l’afecte i la gratitud del Principat d’Andorra envers la seva persona i la Seu Apostòlica, "perquè ha estat al llarg dels anys cabdal per al reconeixement de la identitat diferenciada del Principat d’Andorra". També ha agraït el recent Viatge apostòlic del Papa a Barcelona on hi van ser presents molts andorrans i fidels del Bisbat. Finalment, s'ha referit a la vida religiosa i social del Principat.

En nom del Govern i del poble d’Andorra, Vives ha convidat el Sant Pare a visitar quan pugui el Principat, i li ha ofert un facsímil del Manual Digest sobre la història, les institucions i els costums propis de les Valls d’Andorra, publicat l’any 1748 pel Veguer episcopal Antoni Fiter i Rossell.

Per la seva banda, el Sant Pare, després d’un col·loqui privat amb l’Arquebisbe Vives, ha enviat una especial benedicció apostòlica al Principat d’Andorra i al Bisbat d’Urgell. A més, ha saludat personalment al Ministre Espot i als altres membres de la delegació que acompanya el Copríncep.

Posteriorment, el Copríncep i el Ministre d’Afers Exteriors, acompanyats de la resta de la delegació, han ofert un dinar a l’Excm. Mons. Dominique Mamberti, Secretari per a les Relacions amb els Estats de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, i a Mons. Paolo Gualtieri, de la Secretaria d’Estat. Durant el dinar s’ha valorat molt positivament la signatura de l’Acord entre el Principat d’Andorra i la Santa Seu i s’han tractat temes d’interès bilateral, tot posant en relleu el clima de bona entesa i de col·laboració recíproques en l’àmbit internacional.

El nou Ambaixador d’Andorra prop de la Santa Seu presentarà les seves Cartes Credencials al Sant Pare el proper 16 de desembre.

Mostrar formulari de contacte