Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parc de l'Alt Pirineu desenvolupa un treball sobre els aplecs de la zona

El Parc de l'Alt Pirineu desenvolupa un treball sobre els aplecs de la zona

L'estudi vol deixar constància del patrimoni immaterial dels municipis que en formen part Alhora, es vol revaloritzar els esdeveniments tant entre veïns com entre visitants
Llavorsí - Aplec de Biuse
13/08/2013 16:04

El Parc Natural de l'Alt Pirineu desenvolupa des del mes de maig i fins a l'octubre un treball sobre els principals aplecs que es duen a terme a l'entorn del parc, que inclou els municipis de les Valls de Valira i Montferrer i Castellbò.

L'objectiu és donar a conèixer el patrimoni immaterial vinculat als aplecs d'aquest territori i millorar la capacitat dels agents clau per conservar-los i valoritzar-los.

L'Associació Silene, amb la col·laboració del Parc Natural, és l'encarregada de desenvolupar aquest treball sobre la vintena d'aplecs que cada any es convoquen al parc i a la seva àrea d'influència. Aquests treballs tenen en compte la dimensió natural, social, cultural i espiritual d'aquests esdeveniments populars tan arrelats.

L'anàlisi té tres línies d'actuació: sensibilitzar la població local del patrimoni immaterial associat als aplecs populars, capacitar el personal del parc, organitzacions i altres entitats col·laboradores i divulgar-ne els valors culturals i espirituals.

Aquestes actuacions es duran a terme per mitjà d'activitats com ara l'observació presencial dels aplecs més rellevants i entrevistes i reunions amb els responsables. El programa inclou la realització de les II jornades d'Art, Natura i Espiritualitat, al Centre d'Art i Natura de Farrera, els dies 6, 7 i 8 de setembre.

Mostrar formulari de contacte