Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parc de l'Alt Pirineu es dóna a conèixer als escolars de la zona

El Parc de l'Alt Pirineu es dóna a conèixer als escolars de la zona

125 alumnes han participat en el programa d'educació ambiental 'Coneguem el Parc' En les tres edicions de l'activitat ja hi han pres part un total de 994 joves del Pallars i l'Alt Urgell
Parc Natural Alt Pirineu - 'Coneguem el Parc' 2011
08/11/2011 18:57

El programa d'educació ambiental 'Coneguem el Parc', del Parc Natural de l'Alt Pirineu, ha finalitzat aquest dimarts amb la participació d'un total de 125 alumnes. La proposta divulgativa ha arribat a la seva tercera edició i en aquest període ja hi han participat un total de 994 alumnes de l'Alt Urgell i el Pallars Sobirà.

L'objectiu de la iniciativa és donar a conèixer l'espai natural. Es treballa tant des del punt de vista natural (geografia, geologia, flora i fauna), com des del punt de vista humà (usos i aprofitaments del territori, configuració del paisatge o patrimoni cultural). El programa també inclou explicacions sobre el paper que juga aquest espai protegit al territori.

Alumnes pirinencs

Segons informa l'ACN, en les darreres edicions de 'Coneguem el Parc' hi han participat alumnes dels instituts de Sort, Esterri d'Àneu i la Seu d'Urgell, a més d'estudiants de l'Escola de Capacitació Agrària del Pirineu. Precisament, els alumnes de l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell han estat enguany els encarregats de tancar l'activitat amb una sortida a les Comes de Rubió.

Jordi Dalmau, guia de natura d'Aubèrria, ha explicat que la iniciativa és molt interessant perquè en moltes ocasions és el primer cop que els alumnes prenen contacte amb el Parc Natural, tot i estar dins de la seva comarca. Als alumnes se'ls explica els usos tradicionals del Parc, els principals hàbitats (sobretot els forestals) i les espècies de flora i fauna que hi viuen.

El tècnic del Parc de l'Alt Pirineu Moisès Villanueva comenta que la voluntat és que el jovent de les comarques que pertanyen al Parc Natural de l'Alt Pirineu el descobreixin. Villanueva també remarca que els joves també és rellevant que coneguin l'objectiu de la protecció d'aquest espai, la importància d'esdevenir un espai protegit i quin són els beneficis per al territori".

Mostrar formulari de contacte