Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parc del Segre reobre amb la fase 1 el centre de tecnificació de piragüisme

El Parc del Segre reobre amb la fase 1 el centre de tecnificació de piragüisme

Una dotzena de palistes d'alt nivell han tornat a baixar pel canal d'aigües braves de l'equipament, tot i que la setmana passada ja van entrenar a Arfa

Retornen els entrenaments al Parc del Segre a l'inici de la fase 1 de la desescalada (Foto: ACN)
Retornen els entrenaments al Parc del Segre a l'inici de la fase 1 de la desescalada (Foto: ACN)
11/05/2020 17:30

El Centre Especialitzat de Tecnificació de Piragüisme de la Seu d’Urgell, ubicat a les instal·lacions del Parc Olímpic del Segre, ha reobert portes aquest dilluns coincidint amb l'entrada en vigor de la fase 1 de desescalada al conjunt de la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran. Una dotzena de palistes de l'equip estatal han tornat a baixar pel canal d'aigües braves d'aquest complex, tot respectant les mesures de seguretat i prevenció, com ara guardar una distància de més de dos metres entre ells i amb els seus entrenadors.

Un dels quatre tècnics que ha estat amb els grup de palistes d'alt nivell que ha tornat al Parc del Segre, Xabi Etxaniz, ha afirmat a l'ACN que la reobertura de les instal·lacions ha estat rebuda com una "súper notícia", ja que portaven "molts dies sense tocar l'aigua" i el piragüisme és "un esport de molta sensibilitat", amb la qual cosa, hi havia "ganes de començar". En aquest sentit, Etxaniz ha explicat que ara el més important és poder tornar a remar per anar millorant la tècnica.

Respecte a les mesures de prevenció i seguretat, s'està seguint la normativa publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), com ara netejar-se sovint les mans, evitar tocar cap element comú i no utilitzar els vestuaris. Etxaniz ha especificat també que s'està mantenint una distància de més de dos metres a l'hora de parlar amb els quatre entrenadors que acompanyen els esportistes, que aquest dilluns han tornat a baixar pel canal d'aigües braves de l'equipament de la capital alturgellenca, després que la setmana passada ja van entrenar a Arfa.

Val a dir que, tot i que el centre de tecnificació de piragüisme ha recuperat la seva activitat coincidint amb la fase 1 del procés de desescalada, les instal·lacions del Parc del Segre estaven obertes des de finals del mes d'abril per al passeig. En aquest sentit, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va senyalitzar un recorregut de sentit únic per aquest espai amb l'objectiu d'evitar que les persones es puguin creuar i minimitzar així el risc de contagi de la COVID-19.

Mostrar formulari de contacte