Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Parc del Segre rep la distinció 'Site of the Olympic Games'

El Parc del Segre rep la distinció 'Site of the Olympic Games'

El recinte de la Seu d'Urgell és el primer de Catalunya i de l'Estat que obté aquest reconeixement del COI al manteniment i la promoció del llegat olímpic. La placa commemorativa s'inaugurarà aquest diumenge, dia 17, a les 11 del matí
13/10/2021 18:55

El Parc Olímpic del Segre ha aconseguit l’etiqueta 'Site of the Olympic Games' (Seu dels Jocs Olímpics), que concedeix el Comitè Olímpic Internacional (COI) a instal·lacions que sobresurten a l'hora de mantenir viu el llegat d'aquest esdeveniment. L'equipament de la Seu d'Urgell, de fet, esdevé el primer de Catalunya i de l'Estat espanyol que obté aquesta distinció.

La inauguració de la placa commemorativa, que des d'ara podrà exhibir el Parc del Segre, es durà a terme aquest diumenge, 17 d'octubre, a les 11 del matí, en un acte que es durà a terme a les Escales de l’Adoberia, a l'entrada oest del recinte.

Des del centre esportiu urgellenc han rebut molt positivament aquesta designació, perquè consideren que el 'Site of the Olympic Games' és "una oportunitat única d’activar el llegat olímpic" i "desvetllar i reviure l’esperit olímpic en la gent i les seves ciutats", a més d'"enllaçar amb la nostra comunitat pels anys vinents". El COI va confirmar la distinció aquest dilluns mateix, dia 11.

L’any 1992, la ciutat de la Seu d’Urgell va ser una de les subseus organitzadores dels XXV Jocs Olímpics, organitzats a Barcelona. A més a més, la cita va ser un moment clau per a la promoció i consolidació del piragüisme d'eslàlom en aigües braves, que aquell any es va incorporar definitivament al programa oficial dels Jocs després que vint anys abans, a Munic 1972, havia estat esport d'exhibició.

Des d’aquella fita, la instal·lació del Parc del Segre s’ha dedicat durant 30 anys a la promoció i el foment de l’esport, i especialment del canoa eslàlom, amb la col·laboració del Club Cadí Canoë-Kayak. A aquest objectiu també hi han contribuït l’establiment dels centres de tecnificació i l’organització de competicions internacionals d’alt nivell, entre les quals destaquen la celebració de 19 proves de la Copa del Món (la més recent aquest setembre mateix), 3 Campionats del Món (1999, 2009 i 2019) i 1 Campionat d’Europa.

Aquesta distinció permetrà difondre el Parc Olímpic del Segre -conegut també actualment amb la marca comercial Ràfting Parc- com a seu oficial dels Jocs Olímpics, amb plaques informatives a l’interior del parc i fent-ne difusió també a través de materials de promoció i la pàgina web.

35è aniversari de la nominació de Barcelona'92

L'acte d'aquest diumenge, a més a més, coincidirà amb el 35è aniversari de la nominació de Barcelona, per part del COI, com a seu dels Jocs Olímpics de 1992, que es va comunicar el 17 d'octubre de 1986 a Lausana.

L’acte, obert a tothom, serà estarà presidit per autoritats locals, pel president de la Federació Internacional de Canoa i per José Perurena, membre del Comitè Olímpic Internacional. També hi seran presents piragüistes que han competit en Jocs Olímpis i diverses personalitats de les institucions, del món de l’esport i de la ciutat.

  • El Parc del Segre rep la distinció 'Site of the Olympic Games'
  • El Parc Olímpic del Segre, durant els Campionats del Món 2019 d'eslàlom